Cum se înființează un ONG

122
Cum se înființează un ONG - cumseinfiinteazaong18fb-1392733095.jpg

Articole de la același autor

"Suntem un grup care vrem să deschidem o asociație tip ONG. Problema e că încă nu sunt clare lucrurile cu sediul, e vorba să ne cedeze spațiul părinții unuia din grup, dar nu s-a luat încă hotărârea. Cui trebuie să adresăm cererea și dacă putem face asta înainte să rezolvăm cu sediul, ca să câștigăm puțin timp". 
v v v
Înființarea unui ONG presupune o întreagă procedură. După cum ne-a explicat consilierul juridic, Carmen Gigică, va trebui pus la punct Actul constitutiv, care trebuie să cuprindă, printre altele, și menționarea sediului asociației. Alte date obligatorii în acest act sunt datele de identificare ale asociaților (minim trei asociați fondatori): numele sau denumirea și, după caz, domiciliul sau sediul acestora; exprimarea voinței de asociere și a scopului propus; denumirea asociației; durata de funcționare a asociației - pe termen determinat, cu indicarea expresă a termenului sau, după caz, pe termen nedeterminat; patrimoniul inițial al asociației; activul patrimonial, în valoare de cel puțin un salariu minim brut pe economie, la dată constituirii asociației etc.
Unde se depune cererea. Judecătoria în a cărei rază teritorială își are, atenție, sediul asociația este locul unde se va înregistra cererea pentru înființarea unui ONG. În plus, dovada sediului trebuie să se facă prin contract de închiriere sau de comodat, deci lămurirea situației privind sediul este primordială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde