Cum se obține buletinul la 14 ani

1517
Cum se obține buletinul  la 14 ani - cumseobtine7fb-1391785699.jpg

Articole de la același autor

"Trebuie să fie de față părinții când un copil de 14 ani depune actele pentru buletin sau e suficientă prezența bunicilor?" întreabă Georgeta Ion.
v v v
Pentru obținerea primei cărți de identitate (buletin, potrivit denumirii vechi), pentru persoanele ce împlinesc vârsta de 14 ani, este nevoie, în primul rând, de o cerere tip, pentru eliberare, care se obține de la ghișeu.  Atenție, cererea trebuie să fie semnată personal în fața funcționarului de la ghișeul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor SPCLEP, de minorul în cauză, dar și de către unul dintre părinți sau,  după caz, de reprezentantul său legal, de persoana desemnată din cadrul centrului specializat aflat sub autoritatea Serviciului Public de Asistență Socială, ori de persoana căreia i-a fost încredințat în plasament.
Alte documente. La dosar mai trebuie atașate următoarele acte: certificat de naștere; acte de identitate și certificatul de căsătorie ale părinților sau ale reprezentanților legali; certificate de deces ale părinților sau sentința judecătorească de încredințare definitivă și irevocabilă (dacă este cazul), original și copie; actul care face dovada spațiului de locuit (contract de vânzare cumpărare a locuinței sau adeverință de rol) în original și copie; declarație de primire în spațiu și copie a actului de identitate al proprietarului (când este cazul); dovada de achitare a taxei specifice pentru asemenea situații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4168 secunde