Cum se obține cazierul judiciar

131

Articole de la același autor

"Dacă persoana care are nevoie de cazier nu este în localitate, poa-te altcineva din familie să obțină acest act sau nu? Ana Suciu".

v v v

Potrivit reglementărilor în vigoare, certificatul de cazier judiciar se poate elibera atât în regim normal (10-30 zile lucrătoare), cât și în regim de urgență (3 zile lucrătoare).

Cât privește obținerea certificatului de cazier juridiciar de către o altă persoană, aceasta este posibilă, însă numai cu condiția de a fi mandatată în acest scop de către titular, prin procură notarială.

Important! Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de șase luni de la dată eliberării și numai în scopul pentru care au fost eliberate. Persoana care figurează în evidența cazierului judiciar poate cere rectificarea datelor înscrise sau a notărilor provizorii, dacă acestea nu corespund situației reale, ori înregistrarea lor nu s-a făcut cu respectarea dispozițiilor legale.

Unde se depune solicitarea. Pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, cei interesați trebuie să se adreseze organelor de poliție de la locul de naștere sau de domiciliu 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să obții cazierul judiciar
Pagina a fost generata in 0.3401 secunde