Cum se obține indemnizația pentru creșterea copilului

104

Articole de la același autor

Pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului, potrivit reglementărilor în vigoare, solicitanții trebuie să strângă într-un dosar mai multe documente. Printre acestea, cap de afiș este cererea-tip formular. Apoi, se vor atașa adeverința-tip completată de angajator; adeverința eliberată de plătitorul indemnizației de maternitate și/sau copia certificatului medical din care să rezulte ultima zi de concediu medical pentru mamă; actele de identitate ale părinților - copie și original; certificatul de naștere al copilului - copie și original; livretul de familie-copie și original; copia cererii solicitantului înregistrată și aprobată de către angajator, din care să rezulte data solicitării concediului de îngrijire a copilului.

Cazuri speciale. Într-adevăr, doamnă Ilinca Manole, este nevoie și de acte suplimentare, precum adeverința eliberată de medicul specialist privind certificarea nașterii înainte de termen, hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției, de plasament sau plasament în regim de urgență, hotărârea judecătorească de instituire a tutelei și sentința de divorț, dar numai dacă situația o impune.

De asemenea, celălalt părinte va trebui să prezinte și el o declarație eliberată de angajator din care să rezulte că nu este în concediu pentru creșterea copilului și, evident, dacă a beneficiat sau nu de indemnizație. Chiar dacă spuneți adevărul, aceste lucruri trebuie dovedite cu documente. Dacă mai aveți probleme după depunerea dosarului, așteptăm să ne contactați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6247 secunde