Medicul de gardă

Cum se pot vindeca polipii nazali

735
Cum se pot vindeca polipii nazali - 19iuniemediculpolipi-1340120114.jpg
"După ce s-a vindecat de răceală, copilul meu, în vârstă de opt ani, respiră mai mult pe gură, iar noaptea are un fel de sforăit mai ușor. Are cumva polipi și trebuie operat sau nu s-a vin-decat complet de răceală? De la ce apar polipii ăștia?" (Milena Ungur).

v v v

Dr. Anca Sima, medic primar specialist în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că una dintre cauzele care favorizează dezvoltarea polipilor nazali (formațiuni care apar pe membranele mucoase ale cavității nazale sau pe sinusurile paranazale), sunt răcelile repetate, insuficient tratate sau chiar netra-tate. Cât privește simptomele, într-adevăr, respirația pe gură și sforăitul sunt primele manifestări ale bolii. Totuși, dacă polipii sunt insuficient dezvoltați, nu există niciunul dintre simptomele caracteristice.

Când apar polipii? E bine de știut că polipii pot apărea la orice vârstă, însă copilăria și adolescența sunt perioadele în care se dezvoltă cel mai mult, cele mai expuse fiind persoanele diagnosticate cu sinuzită, astm, tot felul de alergii.

Referitor la copii, dacă polipii sunt suficient de dezvoltați, apar semnele caracteristice, printre care și respirația pe gură. Mai mult, copilul va avea nasul înfundat, iar dacă i se va cere cu insistență să respire pe nas, cu siguranță nu o va putea face dacă boala s-a instalat deja. Cât privește sforăitul, și acesta se va manifesta din plin în timpul nopții, existând posibilitatea să apară și durerile de cap. De aceea, medicul vă recomandă să mergeți de urgență cu copilul la un specialist ORL, pentru un diagnostic de certitudine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Terorizată  de mirosul câinelui
Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 1.4951 secunde