SFATURI

Cum se recunoaște prospețimea oului

491
// Greutatea oului este primul semn de prospețime, ouăle proaspete fiind mai grele decât cele vechi - este concluzia dieteticienilor.
// În cazul ouălor vechi, când sunt sparte, învelișul gălbenușului se rupe, iar albușul își pierde transparența și se destramă.
// Ouăle destinate consumului nu trebuie să prezinte coaja murdară, crăpată sau să aibă miros sau gust diferit de cel normal.
// Coaja ouălor nu se freacă cu peria și nici cu apă caldă, fiindcă în acest mod se poate favoriza pătrunderea microbilor din mediul extern.
// O atenție deosebită trebuie acordată ouălor de rață, care pot conține unii microbi, între care salmonelele. Consumul de ouă de rață crude, nepreparate corespunzător termic, poate duce la îmbolnăviri severe (toxiinfecții alimentare, salmonelaze). Din aceste motive, ouăle de rață nu sunt permise la prepararea cremelor, maionezelor, înghețatelor.
// La prepararea maionezelor, cremelor și înghețatei se vor folosi numai ouă foarte proaspete, întrucât acestea nu sunt supuse tratamentului temeinic de coacere.
// Cremele se pot altera foarte ușor și pot transmite unii germeni patogeni, motiv pentru care ele trebuiesc preparate în condiții de curățenie perfectă și consumate imediat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 31 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Paste italiene
Pagina a fost generata in 1.6144 secunde