Cum se recuperează bunurile aflate sub sechestru?

433
Dacă persoanele juridice sau fizice datoare la stat au bunuri mobile sau imobile asupra cărora să se poată institui sechestru, se trece la scoaterea lor la vânzare, prin licitație, pentru recuperarea datoriilor de către stat.

"Fratele meu intenționează să recupereze niște lucruri ale unui fost coleg de școală, care i-au fost puse sub sechestru din cauza unor datorii la stat. O cunoștință mi-a spus că poate să se înscrie la licitație, care oricum se anunță prin presă, ca orice alt cetățean. Eu sper că aceste licitații se fac în mod corect și chiar îl susțin pe fratele meu. Problema este că nu își permite să rateze licitația din cine știe ce chichiță, de aceea i-ar prinde bine să știe dinainte cum trebuie să procedeze corect ca să participe la licitație. Vă mulțumesc mult pentru solicitudine." (Maria Florea)

Procedura licitației

Pentru a putea participa la licitațiile publice care au ca obiect vânzarea de bunuri confiscate, intrate în proprietatea statului, consilierul juridic Carmen Gigică ne-a explicat că legislația obligă persoanele fizice și juridice să îndeplinească o serie de condiții, după cum urmează: l înscrierea la licitație pe baza unei cereri l plata unei garanții de participare la licitație, reprezentând cel puțin 10% din valoarea de pornire a licitației l împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant l pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe Certificatul Unic de Înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului l pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română și legalizat l pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate l pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport l dovada emisă de creditorii fiscali că nu are obligații fiscale restante.

Licitațiile publice se reiau în situația în care nu se prezintă doi ofertanți sau nu se obține valoarea de pornire a licitației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : Primăria Eforie caută promotori
Pagina a fost generata in 0.3416 secunde