Cum șofezi când șoseaua e acoperită cu zăpadă

435
Zăpada mult dorită a îmbrăcat întreaga țară, însă odată cu ea au apărut și problemele, motiv pentru care specialiștii vin cu câteva recomandări pentru un șofat corect pe timp de iarnă:
l La plecarea din parcare curățați mașina de zăpadă. În primul rând aveți nevoie de vizibilitate, deci toate geamurile trebuie curățate bine. Apoi, trebuie știut că zăpada de pe capotă și pavilion îngreunează mașina (chiar dacă doar cu câteva kilograme în plus), iar la viteze mari stratul superior va fi antrenat de curent și vă va incomoda atât pe dumneavoastrâ cât și pe șoferul aflat în spatele dumneavoastră.
l Asigurați-vă că aveți în rezervor suficient combustibil pentru a ajunge cu bine la destinație. Țineți cont de faptul că în condiții dificile consumul automobilului crește considerabil, deci ar fi bine să dispuneți pe cât posibil de rezerve (spre exemplu, rezervor plin, chiar dacă aveți de parcurs doar 200 km).
l Folosiți treapta de viteză cea mai mare posibilă, cu excepția coborârii dealurilor. Spre exemplu, conduceți în treapta a treia, înloc de a doua, pe cât posibil. Acest lucru va limita cuplul momentan oferit de motor, iar un cuplu mai mic transmis roților înseamnă probabilitate mai mică de a derapa.
l Folosiți primele trepte de viteză la coborârea unei pante pentru a avea un control mai bun asupra automobilului.
l Folosiți comenzile automobilului (frână, volan, accelerație) cu grijă, fără mișcări bruște.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce boli anunță balonarea copiilor? (2)
Pagina a fost generata in 1.7789 secunde