Cum ți-ai dori să fie viitorul tău primar?

281
O dată la patru ani, puterea se află în mâinile electoratului. Fără pretenția de a atinge toate calitățile portretului-robot al primarului perfect, cititorii noștri încearcă să facă fișa postului unui edil șef după care râvnesc, de la care așteaptă să facă ceva pentru localitatea în care trăiesc.

l Felicia Alexandru recomandă oricărui viitor primar din județul Constanța: "Să ia lecții de bună gospodărire de la un primar german, apoi… să socializeze cu alegătorii, să le explice care le sunt obligațiile de cetățeni. În Germania, nu merge fără disciplină, nici din partea autorităților, nici a omului simplu. Cred că ăsta este punctul nostru slab. Chiar dacă primarul ar fi unul devotat, s-ar găsi destui cetățeni care să strice unde el repară, fie și din invidie. Avem nevoie nu doar de un primar bun, ci și de cetățeni corecți, ca nemții, de exemplu, care să respecte locul în care trăiesc, să-l… sfințească neobo-siți, să fie amendați când încalcă regulile".

l Campania electorală e deja bine pornită, nimic nu-i mai ține în frâu pe politicieni. Din punctul lui de vedere, ca alegător, Cezar Zidaru nu crede în ideea primarului perfect, a omului perfect. Dar dacă primarul unei localități nu este o persoană absolut cinstită și, mai mult, dezinteresată, nepusă pe îmbogățire personală, eventual destul de bogată pentru a nu vedea în primărie neapărat o vacă de muls: "Nu merită să ocupe această funcție. Primarul n-are ce căuta la conducerea unei localități dacă nu are o mare autoritate și nu e înzestrat cu curaj de a lupta împotriva mafiilor de tot felul, să se bată ca un leu pentru a-și impune punctele de vedere, să-și domine subalternii, fără a fi un zbir".

l "Sigur, Constituția dă dreptul fiecărui cetățean să aleagă și să fie ales. Totuși, părerea mea e că alegătorii trebuie să pună ștampila pe un candidat de-al locului, și la sat, și la oraș. Cât privește Constanța, e un oraș cu multe probleme, oamenii sunt disperați, iar dacă primarul nu pornește în cursă dintre ei, îi va fi mai greu să-i înțeleagă" - este de părere Marilena Turcitu. Femeia și-ar dori ca viitorul primar să-i redea dreptul de a respira în acest oraș atât de poluat. "Nu ne putem permite să tăiem nici măcar un singur copac, asta trebuie să înțeleagă viitorul edil șef al Constanței!" 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde