Cum vă poate ajuta Mediatorul European

117
Cum vă poate ajuta Mediatorul European - sitemediateurop-1395933479.jpg
Imaginați-vă că participați la un concurs pentru obținerea unui loc de muncă la Parlamentul european, dar procedura de recrutare nu vi se pare corectă, că ați semnalat existența problemei dar nu ați primit un răspuns satisfăcător. Mediatorul european (European Ombudsman) ar putea avea răspunsul pe care îl așteptați. 
Mediatorul european examinează plângeri legate de administrarea defectuoasă a activităților instituțiilor sau organismelor Uniunii Europene. De obicei el face investigații în urma plângerilor depuse de cetățeni, companii, organizații sau rezidenți ai Uniunii Europene, dar poate lansa o anchetă și din proprie inițiativă.
Există cazuri în care Mediatorul, pentru a rezolva o problemă, nu trebuie decât să sesizeze instituția implicată. În alte cazuri, el încearcă să găsească o soluție care să corecteze administrarea defectuoasă și care să satisfacă persoana care a formulat plângerea. Dacă încercarea de conciliere dă greș, mediatorul poate face recomandări de rezolvare a cazului. În cazul în care instituția nu acceptă recomandările acestuia, el poate înainta un raport special către Parlamentul european, care poate lua măsuri politice.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ai ulcer? Ce trebuie să eviți
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Vreau să ajut un copil!"
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri de primăvară
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 27 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.8081 secunde