Curățenie, doar când scrie presa!

1206
8

Că primăria Constanța s-a dovedit, de multe ori, surdă la problemele și necazurile comunității, nimic nou sub soare. Mai mulți cititori atrag însă atenția că nu sunt dispuși să se resemneze în fața indiferenței autorităților locale, ei continuând să spere că vor apuca și ziua în care vor fi băgați în seamă fără a mai fi nevoiți să meargă cu jalba în proțap la presă.

Scriam în ziarul "Cuget liber" din 18 iulie 2012 că zeci de garaje situate pe b-dul Mamaia nr. 58-60 (care au supraviețuit deciziei de demolare emisă de primărie în anul 2008, nu se știe din ce considerente!) au început să fie demolate în ziua de doi iulie a.c. Oamenii s-au plâns ziarului nostru că, după ce au recuperat materialele din fier, "demolatorii" au dispărut, lăsând în urmă un dezastru, mai ceva ca după un bombardament. Cu toate că au semnalat primăriei această situație, nimeni nu a dat doi bani pe cele reclamate de ei. Lucrurile au intrat pe un făgaș normal, în sensul că primăria a dispus continuarea lucrărilor de demolare și eliberarea terenului abia după apariția în ziarul nostru a articolului "Demolare sau bombardament?". A fost momentul care i-a determinat pe locatari să se adreseze din nou ziarului nostru, de data asta pentru a ne mulțumi, dar și pentru a-și exprima opiniile în legătură cu reacția atât de rapidă a primăriei față de această situație.

Uimiți de reacția rapidă a primăriei
"Articolul a apărut miercuri în Cuget liber, iar joi, 19 iulie, a venit o mașină inscripționată cu sigla Primăriei, plus un excavator și două basculante. S-a lucrat efectiv vreo patru ore, au dărâmat, au strâns tot molozul și l-au cărat cu basculanta. Și azi (n.n., vineri, 20 iulie) excacatorul a încărcat, au nivelat un pic. Sperăm să nu fie iar o lucrare de mântuială, să toarne asfalt!" - ne-a spus Mihai Drugea).

"Am reclamat de atâtea ori la primărie să curețe locul că n-avem unde să ne parcăm mașinile, dar nu le-a păsat. Nu înțeleg de ce trebuie să reclamăm la ziar ca să ne ia în serios! Eu cred că au reacționat așa de repede că vine referendumul…" - este de părere A. Dora. "Dacă nu veneau să curețe, aveam de gând să aduc televiziunea de la București, să vadă toată țara cum își bate joc primăria de noi! Mă mir că au reacționat așa de repede la articolul din Cuget liber!", ne-a spus o altă locatară, care a preferat să se prezinte, scurt, Maria.

Resemnarea încurajează indiferența autorităților
Nenumărate au fost semnalele trase de cititorii noștri în legătură cu lipsa de reacție a primăriei Constanța față de problemele semnalate la un moment dat. Cristian Ion, de exemplu, este unul dintre cei care, oricât de doborât ar fi de o problemă, resemnarea nu intră în calculele sale, chit că-și dă seama că se luptă cu morile de vânt: "Mie-mi place să trăiesc cu speranța că, într-o zi, o să răsară soarele și pe strada mea. Eu cred că suntem ignorați în necazurile noastre pentru că ne complacem în resemnare. Există foarte multe metode să atragi atenția unei instituții că nu-și face treaba, că-și bate joc de tine, ca cetățean. Nu e nevoie să faci greva foamei, dar te poți posta civilizat, cu un bener pe care să-ți expui nedreptatea, în fața autorității care te ignoră, deși are obligația să te ia în seamă. Este adevărat, omul de rând e pus la colț și pentru că aceia care au un nivel intelectual mai ridicat tac și ei!"

Merită să te lupți de unul singur?
Da, merită să te zbați pentru a rezolva o problemă de interes comun chiar și când ești lăsat singur în mijlocul furtunii! Aceasta este părerea unui alt cititor, C. Popescu. Mai mult decât atât, bărbatului i se pare nu doar că merită, ci și că ar fi de recomandat ca în cazul problemelor de interes comun, acea comunitate să desemneze o persoană sau un grup care să se plângă autorităților în numele tuturor celor ce se consideră nedreptățiți: "Dacă așteptăm să ia toți atitudine, probabil că nu vom rezolva niciodată ceva care ne doare pe toți. Mereu e unul mai bătăios, să fim realiști!".
Cei cu care am discutat sunt de părere că redarea încrederii oamenilor în onestitatea autorităților de la orice alt nivel este la fel de importantă ca și aerul pe care îl respirăm.



Comentează știrea

Sugrumat de pretul apei.
21 iulie 2012
INTELEGEREA MAFIOTA intre Mazare, Constantinescu si firma Fin.Co.Ge.Ro. ptr. A JEFUI LOCUITORII Constantei de 40 milioane de eoro.

Nu e destul ca fasolea drogata si porcul scirbos ne fac sa dam in bilbilbilbiiala de fiecare data cind vedem factura de apa: toate preturile insirate pe factura de apa sunt ABSOLUT CRIMINALE SI EXORBITANTE. Acum cei doi TILHARI-CRIMINALI ai Constantei au realizat o INTELEGERE MAFIOTA(!!!) cu firma Fin.Co.Ge.Ro. prin care trag un tun de 40 milioane euro locuitorilor Constantei. Si ptr. asta se folosesc de Tribunalul Constanta. Intr-un alt stat magistratii unui Tribunal dintr-un oras daca ar fi luat o asemenea hotarire TOTAL NEFONDATA impotriva locuitorilor orasului respectiv, ar fi fost linsati. Acum se pune o singura intrebarte: cite milioane de euro vor reveni drogatului si porcului din cele 40? Oare 12? Oare15?

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
21 iulie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?acum avem si caini turbati in judet...poate asteptati sa ne facem de cacao in lume, ca deja au fos t muscati si turisti si militari americani,:))

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Ptetul apei ne distruge
21 iulie 2012
Porcu si fasolea, doua canalii sadice

Aceste doua canalii sadice. porcu si fasolea, in loc sa tina mitinguri ridicole trebuiau sa micsoreze pretul apei ASA CUM AU PROMIS IN FITUICA ILEGALA TELEGRAF. Nu mai vorbesc ca aceste doua canalii au mincat in Telegraf o intreaga hasna de excremente incercind sa explice de ce pretul apei de canalizare e atit de mare, dar toate argumentele lor imbecile si meschine sunt valabila doar ptr. cretinoizi.

Constantean
21 iulie 2012
Constanteni, nu va faceti probleme ca noi va jupuim doar de 40 milioane euro

Chiar si ptr. orbi este perfect clar ca mafiotii mazare si constantinescu au mai descoperot o gaselnita prin care sa jupoaie populatia Constantei. Doar de 40 milioane de euro! Asta ptr. ca nu era suficient cit o jupuiau cu pretul dement al apei! Dar cei doi mafioti cred ca ne ametesc, paiata schizofrenica cu dansurile lui ridicole si dezgustatoare, iar celalat cu explicatii imbecile despre pretul apei. PORCULEEE, RENUNTA LA EXPLICATII PENTRU BOI DEOARECE IN TULCEA PRETUL FACTURII LA APA E DE APROXIMATIV 5(CINCI) ORI MAI MIC DECIT IN CONSTANTA !

Malasorte
21 iulie 2012
Garaje

Daca tot a venit vorba de garaje nedarmate...sunt o gramada in spatele blocurilor de pe strazile Dreptatii, Solidaritatii,Prieteniei...dar nu le vede nimeni ca sunt dupa blocuri...

petrica
21 iulie 2012
poate!

in speranta ca ve-ti veni si la faimoasele case sociale sa vedeti si saaratati ce hidosenii se fac pe bani publici dar mai ales cui platesc constantenii chiria,apa,curentul si mai presus de orice cum masini de 20 tone sunt bagate in sanyier ce praf,ce zgomot,ce noroi cind ploua dar cui sa-i pese,pastaie e cind sultan cind samurai,nu i-ar mai muri multi inainte. poate veniti sa vedeti nu mai poti scoate o rufa sa o usuci de praf si mizerie caci garda de mediu are alta treaba

melania
22 iulie 2012
MAFIE SI IN SERVICIUL DISCIPLINA IN CONSTRUCTII

CA VENI VORBA DE MAFIE ... am un apartament pe scara la etj 7 care si-a daramat peretii din interior si chiar grinda ,am facut sesizare la primarie la serv disciplina in constructii pentru ca s-au fisurat peretii in casa la el si la noi dar ce credete ...? am primit raspuns ca in apart aluia nu exista nicio modificare !!!!!!!!! m-a consternat umilinta la care ne supune acest raspuns . cum sa ne spuna acesti .. orbi ( cu buna stiinta ) ca nu sunt modificari in apartament cand eu cunosc acest apart din prima zi iar eu am acelasi tip de apartament nimic nu deosebeste de arhitectura lui de la origini . va rog sa-mi spuneti unde sa ma mai adresez caci si la inspectoratul in constructii am facut adresa si au raspuns caci comform celor declarate de primarie NU SUNT MODIFICARI IN APARTAMENT ! ei ce spune-ti in ce tara traim fratilor ???Oare sa fac apel la CUGET ?

angela
29 iulie 2012
Si sbteranul de la Tomis Mall !

Sa mearga presa si in pasajul de la magazinul Tomis ! o mizerie incalificabila pt centrul Constantei ! nu vede mazare ,pt ca EL nu circula pe acolo , doar fraierii care l-au votat !!!! doar cluburi ca sa scoata fete la vanzare pt arabi si turci .Cat isi ia comision ?????

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Pomii, tăiați fără aprobare?
Pagina a fost generata in 1.9191 secunde