De ce e bine să mâncăm pește

79
Petele este unul dintre acele alimente universal recomandate datorită beneficiilor multiple pe care le aduce organismului nostru. Medicii ne îndrumă să consumăm pește proaspăt de cel puin două ori pe săptămână. Câți dintre noi facem asta?

Bogați în grăsimi, macroul, heringii, sardinele, somonul sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale, pe când peștele obișnuit, cod, crap, conține toate aceste elemente nutritive, fără a oferi însă procentul necesar de grăsime bună, diferită de cea din carne.

Indiscutabil, arma secretă a peștelui este acidul gras Omega 3, cel care, conform numeroaselor studii, poate preveni bolile de inimă, îmbunătăți capacitățile intelectuale, stimula sistemul imunitar și este benefic în câteva afecțiuni dermatologice. Peștele cel mai bogat în Omega 3 este macroul în care, din cele 30% procente de grăsimi, 5 sunt integral de Omega 3. Iar necesarul uman de Omega 3 nu este exagerat de mare: 3 grame pe zi sunt suficiente.

Poluarea, o sperietoare? Din păcate și oceanele sunt poluate, iar din această cauză, unii specialiști recomandă mai multă atenție în cazul consumului de pește, care poate fi periculos pentru persoane cu risc crescut precum femeile însărcinate și copiii. 

Important! Un studiu organizat și coordonat de Institutul de Cercetări Medicale din Chicago a examinat schimbările calitative ale sângelui odată cu trecerea la o nouă dietă, bazată pe alimente sărace în grăsimi. Subiecții au ținut un regim special timp de 36 de săptămâni, alegând între a consuma fie doar carne de vită și porc, fie doar pește. Rezultatele au fost mai mult decât spectaculoase: nivelul colesterolului scăzuse cu 1,8 procente la subiecții care aleseseră dieta bazată pe pește, iar nivelul de colesterol "bun" (HDL) crescuse cu 2,9 procente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5373 secunde