De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere

486
1
De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere - 17iansitemiere-1389980396.jpg
Întrucât mierea este un bun tonic cardiovascular, medicina populară o recomandă în tratamentul bolilor de inimă. În acest caz, e bine să consumi în medie două lingurițe, de trei ori pe zi, cu lapte. Remediul este de lungă durată.
Pentru bolnavii de tuberculoză, este indicată următoarea rețetă: se amestecă 100 g de miere, 100 g de unt, 100 g de untură de gâscă (o găsești la magazinele de produse naturiste sau în piață), 15 g de aloe și 10 g de cacao. Bea câte un pahar din acest remediu, amestecat cu lapte cald, de două ori pe zi.
Leac pentru răceală. Dacă ești răcit sau ai gripă, mierea, în special cea de tei, face adevărate minuni. Este indicat să pui o lingură de miere la o cană cu lapte și să bei cel puțin două căni pe zi. Întărește imunitatea și ajută organismul să lupte cu bolile. În caz de febră, dă pe răzătoare o rădăcină de ghimbir proaspăt, adaugă sucul de la o lămâie și trei linguri de miere. Ia câte o linguriță din acest amestec de trei ori pe zi, după sau în timpul mesei.
Remediu pentru… gâlci. În cazul unor afecțiuni ale căilor respiratorii, se recomandă mestecarea zilnică a unui fagure de miere. Sucul de ceapă combinat cu miere este un alt leac natural care vindecă faringele și amigdalele inflamate. Curăță cinci cepe mari, taie-le felii subțiri și pune-le într-un castron, în care adaugi opt linguri de miere. Pe fundul castronului se va decanta un sirop. Strecoară-l, pune-l într-o sticlă cu dop și păstrează-l la loc întunecat și rece. Ia câte o linguriță de patru ori pe zi.
Ameliorează digestia. Ulcerul și gastrita pot fi tratate cu miere de albine. Ia câte o lingură dimineața, cu o oră înaintea micului dejun, una la două ore după masa de prânz și o linguriță după cină, pentru a normaliza digestia, dar și tensiunea arterială. În cazul gastritelor, mierea se asimilează mai bine dacă este dizolvată în puțină apă caldă.




Comentează știrea

christian louboutin red sole
28 februarie 2014
christian louboutin red sole

louboutin shoes genuine Stiri Cetățenești : De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin red sole http://pikwellservices.co.uk/images/christian-louboutin-women-sneakers.asp

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Așa se curăță hainele pătate
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce miracole face banala ceapă
Pagina a fost generata in 2.8904 secunde