De ce mangalioții mai au încă probleme cu căldura?

1478
6
De ce mangalioții mai au încă probleme cu căldura? - 12novfondmangalia9-1352729193.jpg

Articole de la același autor

Deși li s-a promis că odată cu preluarea distribuției agentului termic de către noua societate Gold Therm, vor avea, în sfârșit, căldură, locuitorii din Mangalia se plâng că apartamentele lor sunt, în continuare, glaciare.

Potrivit noii societăți de termoficare, totul se datorează unor nereguli în curs de soluționare.


Că locuitorii Mangaliei au suferit enorm din cauza lipsei de căldură este deja de notorietate. De aceea, atunci când au aflat că noul primar al orașului a hotărât că singura soluție pentru rezolvarea acestei vitale probleme este înființarea unei noi firme de termoficare, au considerat că, în sfârșit, calvarul din anii trecuți va fi doar o tristă amintire. Într-adevăr, promisiunea a fost onorată, în sensul că, în prezent, noua societate de termoficare, Gold Therm, înființată de Consiliul Local Mangalia, a obținut licență de producție și distribuție agent termic. Mai mult, oamenii au fost anunțați, "cu surle și trâmbițe", că începând cu fix data de 1 noiembrie, vor avea apă caldă și căldură în apartamente. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Familiile cu copii mici, bătrâni și persoane cu probleme de sănătate, de departe, cele mai disperate, nu mai cred în nicio promisiune a autorităților locale când vine vorba despre căldură: "Sincer, nici nu mai știu cum e să intri într-o casă încălzită, anul trecut ne-am congelat! Când ne întorceam de la muncă trebuia repede să punem în priză vreun calorifer sau să dăm drumul la aragaz, apoi să așteptăm să se mai schimbe un pic aerul. Am avut viață de câine și am plătit la curent facturi de n-am mai știut de noi. De aceea, când am auzit că s-a dat căldură în oraș abia am așteptat să ajung acasă. Aproape să facem șoc, după toate promisiu-nile, caloriferele noastre tot de gheață sunt. Ne așteaptă altă iarnă de coșmar, sau ce se întâmplă, iar suntem luați de fraieri?", sunt de părere locuitorii din zona blocurilor ANL, care întreabă primăria, și pe această cale, pe ce criterii se furnizează căldura în Mangalia?

"Nu mai merge, stăm în centru, s-au răcit pereții, iar noaptea e frig rău, ni s-au îmbolnăvit copiii, îi ținem pe tratament de două săptămâni. O fi soare ziua, dar e cu dinți, nu mai merge fără căldură. Ne-a promis noul primar că de la 1 noiembrie o să fie cald în case și suntem în 12 deja! Oare o să trăim și noi vreodată civilizat?".

Lipsește combustibilul pentru zona ANL

Într-adevăr, potrivit informațiilor oferite de Serviciul Dispecerat din cadrul Gold Therm Mangalia, teoretic, în Mangalia, furnizarea căldurii a început. Practic, în momentul de față, există încă zone ale orașului, în care oamenii suferă de frig. Este vorba, printre altele, și despre cele 14 blocuri ANL, fiecare cu propria centrală, ce nu au putut fi încă încălzite din cauza lipsei combustibilului: "S-au făcut probe la rece, s-a cărat și se cară în continuare combustibil, săptămâna asta trebuie să vină câte o cisternă mică pentru fiecare centrală, până acum au fost doar cisterne mari și sunt multe centrale. Dacă o să mai apară probleme pe parcurs, o să fie imediat rezolvate!".

Neregulile în centrale, în curs de rezolvare

Referitor la zona centrală, tot de la Dispeceratul Gold Therm ni s-a confirmat că, într-adevăr, pe strada Muncitorului, au fost depistate probleme în centrale, iar pentru remedierea cât mai rapidă a acestora lucrează, în prezent, o echipă de electricieni: "Suntem abia la început de drum, am pornit de la zero, mai sunt probleme, însă grija noastră este să rezolvăm totul cât mai repede, pentru ca tot orașul să aibă căldură la parametri normali, iar oamenii să fie, în sfârșit, mulțumiți".

Pe de altă parte, antecedentele îi obligă pe oameni să fie sceptici la promisiuni și se gândesc cu groază că scandalurile de anul trecut s-ar putea repeta, lucru pe care chiar nu l-ar mai suporta.


Comentează știrea

papi
13 noiembrie 2012
caldura

61. Callatis term – primarul PNL + cosilirii au negociat cu aceasta societate si le platesc 3 milioane de euro adica peste 120 de miliarde de lei vechi dupa ce aceasta societate a tinut un oras intreg in frig iarna trecuta cand primarul Tusac era suspendat din functie... Dupa ce au terorizat un oras intreg acum primesc si 3 milioane de euro... Dar cine sunt actionarii Callatis term : A) C&C Management 66% B) Verioti alis Iorgus 21,5% si C) 12,5% Primaria – Consiliul Local : A) Soc. C&C Management care are 66% din Calatis term : 1. Nikitas Simion... 50% 2. Marius Zaganeanu 50% vicepresedinte PNL – numit de doua saptamani prin ordinul lui George Dragomir presedinte PNL – unul dintre directorii din PortulConstanta Ce interese are PNLul in afacerea Callatis term..? B) Verioti – proprietarul ziarului Ziua – 21,5% cel care reprezinta interesele d-lui Zamfir Iorgus Avocatul Callatis term este Ionel Spataru PNL fostul candidat pe colegiul 5 in 2009 la functia de deputat !!! Ce interese are PNL-ul si Iorgus la Callatis term srl = 3 milioane de euro...

Claudia
28 noiembrie 2012
lipsa caldura Mangalia

Sunt locuitor al Statiunii Neptun,statiune plaina de cainiIiti este teama sa iesi sa cumperi o paine pentru ca risti sa fii muscat,mama a fost muscata si desi am facut plangere la primarie nu s-a luat nici o masura,Strangerea cainilor maidanezi a fost una din promisiunile primarului In ceea ce priveste caldura ,lipseste ,ne-am intors din acelasi punct.Oare nu a fost suficienta iarna trecuta?In campanie numai promisiuni ,cu asta am si ramas,RUSINE NOII CONDUCERI!!!!!!!!!!!!!!!

marius
23 decembrie 2012
lipsa caldura

k, vivon in Mangalia si gasesti totul multiplicat si caini si frig, de toate :))

Răspuns la: lipsa caldura Mangalia
Adăugat de : Claudia, 28 noiembrie 2012
Sunt locuitor al Statiunii Neptun,statiune plaina de cainiIiti este teama sa iesi sa cumperi o paine pentru ca risti sa fii muscat,mama a fost...
CONGELATA
23 decembrie 2012
CALDURA MOCA

CEI DE LA ANL SA SE DUCA SA ISI CUMPERE CASE NU SA CERSEASCA CALDURA IEFTINA CA LIMUZINELE SUNT IN PARCAREA PLINA . TOATE BASINOASELE DIN MANGALIA STAU CA PARAZITELE SI MASCULI LOR SUNT IN STRAINATATE LA MUNCA , NU AU BANI ?

ursu
25 decembrie 2012
caldura iarna asta

In seara de Craciun nu avem caldura in apartamente!Sper ca de Sfanta Maria sa avem si noi temperatura promisa pentru iarna asta. Iarna nu este ca vara,sa-i fie rusine primarului Radu Cristian,care a zis ca-si da demisia daca nu vom avea caldura in iarna asta !Tot din USL face parte ,asa ca,.............!Lupul isi schimba parul,dar naravul,ba!

Raluca
7 februarie 2013
Problema caldura Mangalia

In luna Decembrie nu am avut pic de caldura locuiesc pe Str.Rozelor o zona buna numita de unii cetateni si pe luna Decembrie am platit asa zisa caldura 400 de lei sa nu va mai zic ca am si repartitoare dar alti oamenii care stau si acum in frig Dl primar fa ceva pentru oamnenii astea care te-au votat numai promisiuni stiti sa faceti fata de cetateni,Rusine sa va fie!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ședință ordinară la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde