Ești cetățean european, cunoaște-ți drepturile!

De ce servicii neprevăzute beneficiezi în UE

182
De ce servicii neprevăzute beneficiezi în UE - deceservneprev-1413812341.jpg

Articole de la același autor

"E mare tevatură cu cardul de sănătate, l-am luat de la poștă, dar nu înțeleg mare lucru din ce am citit pe foaia aia. Dar dacă merg în vizită la niște prieteni, în Spania și mă îmbolnăvesc subit, mă ajută cardul? Cu mulțumiri, Mirela Ionașcu".

v v v

În principiu, drepturile și obligațiile cetățenilor europeni care utilizează un sistem de sănătate dintr-un alt stat membru se referă la servicii farmaceutice, îngrijiri medicale planificate, asigurări de sănătate la stabilirea în străinătate, dar și la îngrijiri medicale neprevăzute etc.

Servicii medicale în străinătate

Înainte de a pleca în altă țară, ar trebui să cereți un card european de sănătate, pe care îl puteți obține gratuit de la Casa de Asigurări de Sănătate. Cardul vă permite accesul la servicii medicale de stat, în cazul în care vă îmbolnăviți sau aveți un accident pe durata șederii în altă țară din UE.

Dacă intenționați să apelați la servicii medicale în străinătate și să acoperiți costurile din asigurarea dumneavoastră de sănătate, trebuie să solicitați mai întâi o autorizație din partea Casei de asigurări.

Important! Potrivit legislației UE, vi se cuvin servicii medicale în alte țări din UE și, în anumite condiții, aveți dreptul de a solicita rambursarea costurilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde