Legea Adopției, etern controversată

De ce sunt "împiedicați" oamenii să adopte copii

3209
3

Articole de la același autor

În condițiile în care noua Lege a adopțiilor pare destul de laxă, permițând nu doar cuplurilor, ci și burlacilor să devină părinți, indiferent de vârstă, navigatorii și cei plecați la muncă în străinătate se consideră discriminați din cauza condițiilor drastice impuse.

În condițiile de azi, când, pe de o parte, natalitatea României este în mare suferință iar, pe de alta, numărul copiilor abandonați crește, navigatorii, percepuți dintotdeauna ca oameni "cu mulți bani", se consideră a fi tratați "cu dublă măsură" de Legea Adopției. Atâta vreme cât și cei din această branșă își întemeiază familii, iar dacă se întâmplă să nu poată avea propriii copii, ca și oamenii din alte categorii sociale, iau în calcul varianta adopției, consideră că nu trebuie descurajați în acest demers. Practic, ei se plâng că nu pot adopta un copil dacă nu stau în țară trei luni cumulate pe an și că soțiilor lor li se interzice adopția dacă nu sunt încadrate în muncă. Supărați și considerându-se "discriminați", ei cer, și pe această cale, sprijinul deputaților și senatorilor constănțeni pentru "îmblânzirea" Legii Adopției, mai ales că sunt o categorie socială cu suficiente venituri pentru a crește și educa nu unul, ci chiar mai mulți copii părăsiți de cei care i-au adus pe lume.

"Piedici nejustificate!"

"Ne dorim enorm să înfiem un copil, ne permitem financiar, dar de la Protecția Copilului ne-au spus că navigatorii trebuie să stea câte trei luni acasă pe an, ceva imposibil. Iar eu nu pot să înfiez, pentru că nu mai muncesc. Asta nu e discriminare? De ce sunt împiedicați oamenii să adopte copii?" - ni s-a plâns o tânără, în numele multor femei aflate în această situație. "Dacă tot se pune condiția asta, de ce o lună nu e suficient? Doar soția rămâne acasă… Legea trebuie revizuită, rog parlamentarii de Constanța să preia inițiativa! Li se ia și dreptul unor copii părăsiți de a trăi în confort! E mai bine să se chinuie prin orfelinate?" - este de părere G. Nicolae. Și Alexandru Popa este de părere că Legea Adopției "pare făcută împotriva navigatorilor. E o meserie cu niște reguli, dacă nu le respecți, nu poți să o practici! Dacă tot spun că le pasă de copiii amărâți, să scoată stupizenia asta din lege!".

Unde-i lege, nu-i tocmeală…

Petre Dinică, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, ne-a explicat că această. restricție nu-i vizează numai pe navigatori, ci pe toți cei interesați de adopție. Așadar, pentru spulberarea dilemelor, trebuie știut că toate persoanele care doresc să obțină atestat în vederea adopției unui copil, indiferent de ocupație, sunt obligate de lege să prezinte, la demararea procedurii, o declarație autentică pe propria răspundere cu privire la locuirea efectivă și continuă pe teritoriul României în ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii de evaluare, neexistând absențe temporare care cumulate depășesc trei luni.

Nevestele casnice pot adopta

Cât privește îngrădirea dreptului soțiilor care nu sunt încadrate în muncă de a adopta copii, ca persoane singure, nici vorbă de așa ceva! Legea Adopției permite și nevestelor casnice să obțină atestare în vederea adopției, cu condiția de a atașa, la dosarul cu actele necesare obținerii atestării, fișa fiscală cu veniturile soțului.

Demers nereușit în 2011

Referitor la susținerea politică pe care navigatorii o așteaptă din partea senatorilor și deputaților constănțeni în vederea îmblânzirii legislației adopției, Petre Dinică ne-a spus că a mai fost o încercare a DASPC în acest sens în anul 2011, înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a Adopției: "Din păcate, comisiile juridice ale celor două camere au respins propunerea deputaților și senatorilor constănțeni. Explicația a fost aceea că atâta timp cât soțiile pot adopta, ca persoane singure, nu s-ar justifica modificarea acelei prevederi legislative".

Informați-vă la Biroul Adopții!

Având în vedere riscul obținerii unor informații incorecte, menite să descurajeze sau să împiedice adopția, directorul DGASPC le recomandă celor interesați să nu discute cu orice angajat al instituției, ci numai cu cei din cadrul Biroului Adopții, singurii în măsură să le ofere toate datele necesare pentru reușita acestui nobil demers.

Comentează știrea

why not find out more
19 mai 2014
why not find out more

mister e liquid Stiri Cetățenești : De ce sunt "împiedicați" oamenii să adopte copii | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online why not find out more http://amiranews.com/e-liquid-flavors/why-you-should-use-vape-juice-to-quit-smoking.asp

right here
21 mai 2014
right here

how to make e-liquid Stiri Cetățenești : De ce sunt "împiedicați" oamenii să adopte copii | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online right here http://asqgrp.com/dekang-e-liquid/electronic-cigarette-side-effects-2993.asp

read
31 mai 2014
read

e cig review Stiri Cetățenești : De ce sunt "împiedicați" oamenii să adopte copii | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online read http://tommagli.com/mr-e-liquid/check-them-for-useful-ecig-tips-and-tricks.asp

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Joi, 15 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce drepturi au șoferii
Joi, 15 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 14 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Pagina a fost generata in 1.2583 secunde