De ce trebuie să preparăm corect ceaiul de tei

10884
1
De ce trebuie să preparăm corect ceaiul de tei - 15iansiteceaitei-1389799338.jpg
Ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute și folosite ceaiuri de la noi. Virtuțile terapeutice ale teiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, iar ceaiul are efect calmant, emolient, deoarece combate starea de uscăciune a mucoaselor. De asemenea, este sedativ, ușor antispastic, expectorant, sudorific. Indiferent cum consumăm ceaiul de tei, ca remediu natural împotriva anumitor afecțiuni sau ca simplu aliment, mai ales dimineața, specialiștii Unica.ro atrag atenția că trebuie să știm cum să-l preparăm, pentru ca din factor de bine, să nu ne devină dușman.

Floarea nu se fierbe. De regulă, pentru prepararea ceaiului se folosește floarea bine uscată și mărunțită. Niciodată floarea nu se fierbe. Se clocotește apă și se toarnă peste floarea pusă în alt vas. Așadar, floarea de tei, o linguriță sau un plic pentru o ceașcă de apă clocotită, se lasă la infuzat cel mult trei, patru minute, atât cât lichidul să capete o culoare gălbuie-ruginie, după care se filtrează imediat. Când lichidul este de culoare roșie-maronie intensă, acel ceai nu se mai bea, este toxic și face rău. De aici, de la faptul că mulți nu știu cum să prepare ceaiul, s-a tras concluzia că teiul nu ar fi un bun remediu.

Preparat corect, are efecte miraculoase. Ceaiul de tei, preparat așa cum trebuie, ajută la vindecarea răcelii și gripei, calmează tusea, mărește diureza și secreția biliară, combate tulburările digestive și scade tensiunea arterială. De asemenea, este recomandat în dureri de cap, spasme abdominale și febra musculară. Datorită efectelor sedative ale florii de tei, ceaiul se mai recomandă în insomnie, stări de nervozitate și suprasolicitare intelectuală.

Pentru uz extern, sub formă de gargară, infuzia se face mai concentrată, patru linguri de plantă la un sfert de litru de apă clocotită și, pentru eficientă maximă, plantă se ține în apă tot trei, patru minute că și în cazul ceaiului de băut. În infuzia pentru gargară se poate adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar sau două lingurițe de zeamă de lămâie. Infuzia pentru gargară nu trebuie să fie mai caldă decât temparatura corpului. Pentru ochi iritați, obosiți și încercănați, se folosesc comprese, puse pe ochi, timp de 10, 15 minute, cu infuzie preparată în același fel capentru gargară. Prea concentrat și mai mult de trei cești pe zi, ceaiul din flori de tei poate avea efecte excitante asupra sistemului nervos, cauzând, mai ales, insomnie.

Comentează știrea

christian louboutin men replica
28 februarie 2014
christian louboutin men replica

christian louboutin bianca 140 python pumps Stiri Cetățenești : De ce trebuie să preparăm corect ceaiul de tei | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin men replica http://register.ankdistributions.co.in/images/christian-louboutin-booties.asp

Articole din aceeași secțiune

Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Când devin papagalii agresivi
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru invitați
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu e bine să faci Anul Nou
Pagina a fost generata in 3.5229 secunde