Rețeta zilei

Concurs Delicatese de legume

257
Delicatese de legume - d4be5395ff28a5a25aa7e28646cfa3d4.jpg
Ingrediente: 5 kg roșii, 3 kg ardei gras, un litru de ulei.
Mod de preparare: Se spală separat legumele, se lasă să se zvânte, apoi se taie în felii potrivit de subțiri. Se pregătesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spălate și limpezite foarte bine, apoi lăsate să se usuce. Se pune uleiul la încălzit, se adaugă o farfurie plină cu roșii și un pumn de ardei. Se lasă legumele să se călească în uleiul fierbinte și se amestecă cu o lingură de lemn. Când s-au pătruns, după circa cinci minute, se pun fierbinți în sticle, apoi se repetă operația cu altă cantitate. Uleiul rămas în vasul de preparare se pune peste legume și se leagă sticlele cu celofan. Se așază în cămară. Această conservă se folosește la preparatele iernii, dându-le un gust proaspăt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Cetățenești : Gem de gutui
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 4.2099 secunde