Desert îmbietor de vară

417
Desert îmbietor de vară - f5be2367840a312d1d6db3aa9c5f4740.jpg
Indiscutabil, vara are un net avantaj față de celelalte anotimpuri: oferă multe fructe proaspete, adevărata piesă de rezistență a celor mai bune prăjituri. E nevoie de puțină voință și poftă, care te pot mobiliza în pregătirea unor rețete deosebite de prăjituri, care pot face deliciul zilelor tale de vară, cum este și cea de mai jos.
Ingrediente: 1 kg căpșune proas-pete, 1/2 ceașcă zahăr, 2 și1/4 cești de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, ¥ linguriță de sare, ½ ceașcă de unt, un ou, 2/3 ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă.
Mod de preparare: Taie căpșunele felii și amestecă-le cu jumătate ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu, amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorpo-rează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului. Ornează prăjitura cu frișcă și o poți savura, pentru că e într-adevăr un deliciu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Salată nutritivă
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : "Fata mea e cu capu’!"
Pagina a fost generata in 2.6152 secunde