Din trucurile de altădată ale bunicii

348
l Dacă poșeta de piele a bunicii era udată de ploaie, se scotea tot din interior și se umplea cu ziare, apoi se lăsa la temperatura camerei ca să se usuce. Să nu o țineți niciodată lângă o sursă de căldură!
l Ușa care se închide greu... se repară ungând-o cu săpun de rufe, de preferat făcut în casă, care se mai găsește prin piețe
l Pieptenele se curăță simplu și foarte eficient cu bicarbonat de sodiu
l Bulionul rămas în cutie se păstrează mai bine dacă este transferat într-un borcan și se acoperă cu un strat subțire de ulei.
l Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta.
l Dacă supa e prea subțire, adăugați-i puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
l Atunci când sosul are cocoloașe, bateți-l bine cu telul, apoi strecurați-l prin sită, într-un alt vas.
l Ați băgat în frigider alimente cu miros puternic sau ciudat? Puneți bicarbonat de sodiu în două-trei capace de borcane și păstrați-le în frigider, căci mirosul va dispărea ca prin minune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Masca de aloe făcută în casă
Pagina a fost generata in 2.9177 secunde