Rețetă de post
Dovlecei cu măsline
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală dovleceii și după ce se șterg se taie în rondele de un centimetru grosime. Peste rondele se pun sare, piper și puțină zeamă de lămâie, apoi se trec prin făină și se prăjesc pe ambele părți, după care se așează pe un platou. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc puțin, apoi se sting cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Se adaugă puțin piper și verdeața tocată mărunt. Măslinele se feliază și se pun peste dovleceii din platou, iar deasupra de toarnă sosul. Se servesc reci.
Mod de preparare: Se spală dovleceii și după ce se șterg se taie în rondele de un centimetru grosime. Peste rondele se pun sare, piper și puțină zeamă de lămâie, apoi se trec prin făină și se prăjesc pe ambele părți, după care se așează pe un platou. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc puțin, apoi se sting cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Se adaugă puțin piper și verdeața tocată mărunt. Măslinele se feliază și se pun peste dovleceii din platou, iar deasupra de toarnă sosul. Se servesc reci.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Marţi, 15 Noiembrie 2011