Rețetă de post

Dovlecei cu măsline

292
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Se spală dovleceii și după ce se șterg se taie în rondele de un centimetru grosime. Peste rondele se pun sare, piper și puțină zeamă de lămâie, apoi se trec prin făină și se prăjesc pe ambele părți, după care se așează pe un platou. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc puțin, apoi se sting cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Se adaugă puțin piper și verdeața tocată mărunt. Măslinele se feliază și se pun peste dovleceii din platou, iar deasupra de toarnă sosul. Se servesc reci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Papagalul nu răspunde la comenzi
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Se pot aerisi caloriferele și iarna?
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Viață de câine în inima Constanței
Pagina a fost generata in 1.582 secunde