Rețetă de post
Dovlecei cu măsline
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel de usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și, după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un cm grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper, le trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel de usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și, după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un cm grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper, le trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.
Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și, după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un cm grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper, le trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel de usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și, după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un cm grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper, le trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!