Rețeta zilei

Dovlecei cu usturoi

985
Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel de usturoi, o ceapă, 100 g măsline (facultativ), 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un centimetru grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper și le trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Înghețată de fragi
Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Machiajul rapid al ochilor
Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Sfaturi
Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 1.9796 secunde