Rețeta zilei
Drob de legume
Ingrediente: 4 cepe, 200 g orez, o rădăcină țelină, 2 cartofi, 2 morcovi, sare, piper, 150 g măsline negre, 5 linguri pesmet, condiment Delikat, 2 legături pătrunjel, o legătură mărar, puțin unt sau margarină, 2 linguri boia de ardei dulce.
Preparare: Orezul se pune la fiert în apă cu o lingură Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se dau pe răzătoarea mică. Ceapa curățată se toacă mărunt și se pune la călit în unt sau margarină. Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare, măslinele se curăță de sâmburi și se taie feliuțe. Orezul fiert se amestecă cu ceapa, cartofii, morcovii, țelina, măslinele, se adaugă apoi pesmet, o cană supă cu Delikat și verdețurile tocate mărunt. Se pune boia de ardei, se sărează și se piperează după gust. Amestecul rezultat se pune într-o tavă potrivit de mare, unsă cu margarină și tapetată cu făină și se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 minute.
Preparare: Orezul se pune la fiert în apă cu o lingură Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se dau pe răzătoarea mică. Ceapa curățată se toacă mărunt și se pune la călit în unt sau margarină. Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare, măslinele se curăță de sâmburi și se taie feliuțe. Orezul fiert se amestecă cu ceapa, cartofii, morcovii, țelina, măslinele, se adaugă apoi pesmet, o cană supă cu Delikat și verdețurile tocate mărunt. Se pune boia de ardei, se sărează și se piperează după gust. Amestecul rezultat se pune într-o tavă potrivit de mare, unsă cu margarină și tapetată cu făină și se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 26 Octombrie 2009
Luni, 26 Octombrie 2009
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009