Rețeta zilei

Dulceață de vișine

754
Dulceață de vișine - 5d430acb74ac2a69483d1df68b5e6c88.jpg
Ingrediente: vișine și zahăr de greutate egală cu vișinele.
Mod de preparare: Se spală vișinele, se rup codițele, se scot sâmburii, apoi se pun pe o sită să se scurgă, după care se cântăresc. Se cântărește aceeași cantitate de zahăr. Se pun într-o cratiță (destinată numai preparării dulcețurilor) un rând de vișine, o parte din zahăr, apoi iar vișine și restul de zahăr. Se scutură puțin cratița, pentru ca fructele să fie bine cuprinse de zahăr, apoi se lasă la rece câteva ore, chiar o noapte. A doua zi vișinele se pun la fiert la foc mic, apoi la foc mai iute. Din când în când se mai scutură cratița. Pe măsură ce se formează spuma, se culege cu vârful unei linguri și se pune deoparte. Dulceața trebuie să fiarbă repede, pentru ca fructele să nu-și schimbe culoarea. Către sfârșit, când dulceața începe să bolborosească, se ia o linguriță de zeamă, se pune la rece, apoi se încearcă dacă este destul de legată. Dar dacă zeama face... ață, adică ridicând lingurița se formează un fir subțire, care se întinde dacă lingurița se ridică mai mult, atunci dulceața este legată. Se lasă să se răcească în cratiță, acoperită cu un șervet ud. Dacă mai lasă zeamă, se mai pune pe foc, până scade. Apoi se verifică din nou și se lasă să se răcească, după care se pune în borcane curate și uscate, care se acoperă cu celofan și se leagă (dacă borcanele nu au capace).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Salată de vară
Pagina a fost generata in 1.965 secunde