Ești cetățean european, ai drepturi!

153
Ești cetățean european, ai drepturi! - esticeteurop-1413134014.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reglementărilor europene, dacă trebuie să primiți pensie de întreținere din partea unei persoane aflate în altă țară din UE sau dacă, dimpotrivă, trebuie să trimiteți pensie de întreținere în altă țară din UE, trebuie să știți că normele privind plata pensiei de întreținere și cuantumul acesteia variază de la o țară la alta. De aceea este nevoie să vă informați, în prealabil, de condițiile din țara respectivă.


Instanțe competente
În cazuri legate de neprimirea pensiei de întreținere stabilite în țară vă puteți adresa următoarelor instanțe: a) din țara în care locuiește fostul partener/ membru de familie; b) instanței din țara în care locuiește persoana care solicită pensia de întreținere; c) instanței abilitate să se ocupe de cazuri care implică statutul dumneavoastră (divorțul) sau aspecte legate de autoritatea părintească. 
Dacă litigiul nu se referă la obligații de întreținere față de un minor, pu-teți, în anumite condiții și de comun acord cu fostul partener/membru de familie, să alegeți împreună instanța care urmează să se pronunțe în cazul dumneavoastră.


Important!
Dacă întâmpinați greutăți, puteți cere sprijinul autorităților din țară, care vă pot ajuta pentru finalizarea formalităților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Pensie, prin intermediari?
Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Social : Cine poate cumula pensia cu salariul
Pagina a fost generata in 1.6725 secunde