Ești cetățean european, informează-te!

102
Ești cetățean european, informează-te! - esticeteurop-1416323542.jpg

Articole de la același autor

Dacă te-ai întrebat care este rolul Comisiei Europene, e bine să știi că aceasta îndeplinește trei funcții de bază: 1. Dreptul de inițiativă: rolul său de inițiator al politicilor comunitare este unic. În plus, Comisia funcționează ca organ executiv al Uniunii Europene, veghind la respectarea Tratatelor încheiate, reprezentând interesul comun și în mare măsură, semnifică personalitatea Uniunii. Principala sa preocupare este aceea de a apăra interesele cetățenilor Europei. Membrii Comisiei sunt aleși din țările UE, însă fiecare dintre ei depune un jurământ de independență.

2. O altă funcție a Comisiei este de a veghea la respectarea tratatelor UE, astfel încât legislația UE să fie corect aplicată de către Statele Membre, iar toți cetățenii și participanții la Piața Unică să poată beneficia de condițiile unitare asigurate.

3. De asemenea, Comisia are responsabilitatea implementării și coordonării politicilor, a gestionării bugetului anual al Uniunii și a Fondurilor Structurale, al căror principal scop este de a elimina decalajele economice dintre zonele mai bogate și cele mai sărace ale Uniunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1758 secunde