Veterinarul pe recepție

Există hrană specială pentru câinii bătrâni?

101
Există hrană specială pentru câinii bătrâni? - existahrana-1403276873.jpg

Articole de la același autor

Nu este nicio glumă, într-adevăr, ca și oamenii, și câinii, odată cu înaintarea în vârstă, au nevoie de un alt tip de alimentație. Acesta este și motivul pentru care există hrană specială pentru seniori, ne-a spus medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Iar acest tip de hrană nu se recomandă neapărat dacă animalul dă semne că nu-i mai priește ce mânca înainte, ci pur și simplu pe măsură ce trec anii.

Așadar, atâta timp cât în magazinele de specialitate este hrană specială pentru seniori, mult mai săracă în grăsimi față de hrana pentru celelalte categorii de vârstă, procurarea nu constituie o problemă.

Recompense

În ceea ce privește alimentele date de stăpâni câinilor mai bătrâni, drept recompensă pentru anumite giumbușlucuri, acestea ar trebui să fie mai dietetice. Așadar, se poate opta pentru mere, morcovi, fructe mai puțin dulci, varză, iaurt degresat și câinele se va declara extrem de mulțumit. În plus, se va simți bine și va fi mult mai vioi.

Atenție!, la fel de importantă precum hrana este și mișcarea. De aceea, vârsta nu trebuie să constituie un impediment, singurul lucru care trebuie schimbat se referă la durata și la rutele alese pentru plimbări, care ar trebui să fie mai scurte, astfel încât animalul să nu obosească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0872 secunde