Medicul de gardă

Extractia molarului de minte. Când e necesară

286
Extractia molarului de minte. Când e necesară - extractiemolar7fb-1391785870.jpg

Articole de la același autor

"Am o măsea de minte care mă doare. Este așezată lateral, iar dentistul mi-a spus că trebuie scoasă prin operație, din cauza poziției, și să mă aștept la ceva neplăcut. Dintotdeauna mi-a fost foarte frică de dentist… Pot afla, prin această rubrică, de ce se recomandă extracție și nu tratament? Aura G."
v v v
Într-adevăr, molarul de minte poate erupe în poziție laterală, dar asta se întâmplă când nu există suficient loc pe arcada dentară – ne-a spus medicul stomatolog Loredana Stănică. Cât privește avertismentul privind disconfortul la extragere, asupra căruia medicul a avertizat-o deja pe cititoarea noastră, acesta se bazează pe faptul că, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, molarul de minte este scos exact din cauza poziției de creștere și a lipsei de spațiu la nivelul arcadei. Or, tocmai această situație provoacă durere, presiune și jenă, chiar complicații, iar extragerea nu este prea simplă.
Cât privește necesitatea extragerii unui asemenea molar de minte, aceasta se impune nu doar pentru înlăturarea sursei durerii, ci și pentru evitarea eventualelor complicații, care pot apărea din cauza existenței unor carii netratate.  
Medicul atrage atenția că și după extracție – care se face sub anestezie locală, trebuie respectate o serie de recomandări, în caz contrar, ar putea apărea complicații dintre cele mai nedorite. Tratând însă lucrurile cu seriozitate și profesionalism, având și o conduită postoperatorie corectă, această situație poate fi depășită fără probleme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5141 secunde