Medicul de gardă

Ficatul se regenerează în orice situație?

4502
3
Ficatul se regenerează în orice situație? - 13maimediculficat-1336918147.jpg

Articole de la același autor

"Este adevărat că un ficat bolnav se rege-nerează și că hepatita A se face doar din cauza lipsei de igienă? Cum îți dai seama că ficatul nu e în regulă?" (Loredana Miciu).

v v v

Într-adevăr, ficatul se încadrează în cate-goria celor mai rezistente organe ale corpului. Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, ficatul se poate regenera, funcționând chiar și în situațiile în care, din cauza suferinței sau a unei intervenții chirurgicale, i-a fost afectat și peste jumătate din țesut. Asta nu înseamnă însă că ficatul este indestructibil. Pentru evitarea problemelor, este nevoie să fim extrem de atenți la ce mâncăm și, mai ales, ce bem. Este clar, cea mai întâlnită boală a ficatului este hepatita, o inflamație care poate să apară din cauza excesului de medicamente pe o perioadă mai lungă de timp, a drogurilor sau a infecțiilor de natură virală. Cei mai mulți oameni se îmbolnăvesc însă de hepatită din cauza virusurilor.

Referitor strict la hepatita A, ați spus bine, aceasta mai poartă denumirea și de "boala mâinilor murdare", din cauză că e provocată de virusurile prezente în alimentele păstrate neigienic sau alterate. De aceea, pentru a reduce riscul infestării cu virusul hepatitei A, este nevoie de respectarea cel puțin a normelor elementare de igienă.

Semnalele pe care le transmite un ficat bolnav sunt durerile din partea dreaptă imediat sub coaste, balonarea și oboseala inexplicabilă. Este bine ca la astfel de simptome să cerem deîndată părerea medicului 

Comentează știrea

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat cu sida de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

Piciu
14 mai 2012
Ce legatura are cu subiectul?

Si toate astea le-ai scris din bunatate crestineasca Mardare??

Iulia
14 mai 2012
Aviz celor ce ne vor raul

@piciule, agramatule retardat, aici este voba despre copii nostri, viitorul orasului si sanatatea publica. ia-l pe mazare si dati-va in barci pe la copa cabana in brazilia, poate te alegi si tu cu ceva de pe acolo. P.S. esti doar un prost fara creier din mahala.

Răspuns la: Ce legatura are cu subiectul?
Adăugat de : Piciu, 14 mai 2012
Si toate astea le-ai scris din bunatate crestineasca Mardare??

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Ferește-te de boli cu suc de gutui
Pagina a fost generata in 0.3559 secunde