Friptură de porc la pungă

1015
Friptură de porc la pungă - 627a215582734902c7ed4877606e4ec2.jpg
Ingrediente: 2 kg fleică de porc, un mușchiuleț de porc, piper, boia, turmenic (dă culoare), sare. Ingrediente marinată: o rămurică rozmarin proaspăt, o lingură pastă de anșoa, o lingură capere scurse, 6 căței de usturoi, 2 lingurițe semințe de cimbru, fenicul sau oregano, 2 lingurițe piper, coaja rasă de la două lămâi, 50 ml ulei de măsline.
Preparare: Se alege o bucată de fleică de porc astfel încât desfăcută în două să cuprindă mușchiulețul. Mixăm în blender toate ingredientele pentru marinată până obținem o pastă. Se pune fleica pe masa de lucru cu șoriciul în jos și se taie în două, pe grosime, astfel încât să se desfacă precum o carte. Presărăm sare pe ambele părți ale fleicii și pe mușchiuleț. Fleica rămâne pe masă cu șoriciul în jos și carnea în sus. Turnăm marinata pe fleică și frecăm bine toată suprafața. Așezăm mușchiulețul pe fleică, iar dacă e puțintel mai lung tăiați din el, să se potrivească cu fleica. Rulăm strâns dintr-un capăt. Legăm rulada cu ață alimentară sau de cânepă. O introducem într-o pungă de plastic specială pentru cuptor, pe care o legăm bine la capăt. Înțepăm punga în câteva locuri cu o scobitoare. Păstrăm rulada astfel pregătită două zile în frigider, de unde o scoatem cu minim două ore înainte de a o coace, ca să aibă timp să ajungă la temperatura camerei. Apoi o punem în cuptor pentru două ore și jumătate. Puteți verifica cu termometrul de fripturi, care trebuie să arate în jur de 70 de grade. După ce e gata, desfaceți punga, presărați peste friptură un amestec de piper, boia și turcmenic și mai lăsați în cuptor circa 30 de minute. E gata când temperatura frip-turii a ajuns la 75 de grade. O scoateți din cuptor, o acoperiți cu folie și o lăsați să stea 15 minute, apoi o serviți tăiată în felii. Este absolut delicioasă și ideală pentru o masă festivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Ce mizerie!!!
Marţi, 21 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Cozonac moldovenesc
Pagina a fost generata in 1.7063 secunde