Rețeta zilei

Friptură în stil thailandez

368
Friptură în stil thailandez - 40297b103a00d837cb5a91a9cac23441.jpg
Ingrediente: o lingură curry cu adaos de boia iute (de culoare roșie), o lingură ulei de floarea-soarelui, o lingură zahăr, sucul și coaja rasă de la o lămâie, 4 bucăți piept de pui curățate de pielițe, 250 g tăiței de orez, o legătură ceapă verde tăiată felii, un ardei iute tăiat felii subțiri, 2 linguri sos de soia.
Mod de preparare: Într-un bol din porțelan sau sticlă, amestecă uleiul, zahărul, curry și jumătate din cantitatea de suc și coaja de lămâie. Crestează pieptul de pui, adaugă-l în vas, unge-l uniform cu marinată și lasă deoparte, la rece, minimum 30 de minute. Preîncălzește grătarul la temperatura potrivită și frige carnea timp de 20 minute, întorcând din când în când, până ce se pătrunde complet. Între timp, fierbe tăițeii potrivit indicațiilor de pe ambalaj și stropește cu restul de suc de lămâie. Presară coaja de lămâie rămasă și adaugă ceapa, ardeiul, sosul de soia și pătrunjelul. Servește tăițeii fierbinți, așezați într-un bol preîncălzit, cu friptura de pui tăiată felii și așezată deasupra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Prăjitură cu suc de roșii
Pagina a fost generata in 1.7476 secunde