Fumatul la muncă, în locuri nepermise, abatere disciplinară?

467
2
Fumatul la muncă, în locuri nepermise, abatere disciplinară? - 2decfumatullamunca2-1386000908.jpg

Articole de la același autor

"Din 26 de angajați, numai trei suntem fumători. Mai pipăm și noi pe la colțuri, că e prea frig să fumăm afară. Ne-am trezit cu referat de sancțiune, pe motiv că nu respectăm regulamentul firmei. N-am auzit așa o trăsnaie pe la nicio firmă și credem că e un abuz, s-a mers prea departe cu fițele. Mihai D.".

v v v

Domnule Mihai, specialista în probleme de muncă, Mihaela Crivea, ne-a spus că situația la care faceți referire nu este, în niciun caz, o "trăs-naie" a angajatorului, cum ați numit-o dumneavoastră. To-tul, din cauză că legea prevede o serie de abateri disciplinare la locul de muncă, pasibile de tot atâtea sancțiuni.

Pentru înlăturarea dubiilor, specialista ne-a dat și câteva exemple de abateri disciplinare prevăzute deja în lege, printre care se numără și nerespectarea interdicției de a se fuma în unitate. Iar această listă continuă cu încălcarea obligației de fidelitate față de angajator în executarea sarci-nilor de serviciu; nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate a muncii în unitate; nerespectarea secretului de serviciu; refuzul de a presta muncă suplimentară în caz de forță majoră; absența nemotivată de la muncă; întârzierea la programul de lucru; sustragerea de pro-duse și materiale din firmă; părăsirea nemotivată a locului de muncă în interes personal; actele de violență fizică sau de limbaj provocate de salariat, sau la care acesta participă; consumul de băuturi alcoolice în timpul orelor de program sau chiar în afara orelor de program, dar în incinta unității, ori prezența în stare de ebrietate în incinta unității etc. 

Comentează știrea

admirator
3 decembrie 2013
in mod normal,

firmele (si institutiile de stat) trebuie sa amenajeze locuri de fumat in interior. Fumoare dotate cu fotolii, mese, scrumiere si aerisire proprie. Abia dupa aia sa sanctioneze pe cei care nu le folosesc si fumeaza aiurea. Deci...puteti actiona firma in judecata pentru disscriminare, daca nu are astfel de locuri speciale!

filip
3 decembrie 2013
nu visati!

dar de ce ar trebui ca o institutie sau firma sa aiba alocat un buget pt amenajarea unui fumar? de cand se merge pe incurajarea fumatului? nu mai povatuiti prostii doar pt ca aveti un viciu si nu va puteti stapanii ! fumatorii peste tot in Europa sunt marginalizati , amendati , fugariti din orice spatiu inchis!!!!!!

Răspuns la: in mod normal,
Adăugat de : admirator, 3 decembrie 2013
firmele (si institutiile de stat) trebuie sa amenajeze locuri de fumat in interior. Fumoare dotate cu fotolii, mese, scrumiere si aerisire proprie...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Fun : Cum fac avere românii din străinătate
Pagina a fost generata in 0.3702 secunde