Ghidul vaselor de bucătărie

293
Ghidul vaselor de bucătărie - fooddrinks1341489127135232080813-1361399497.jpg
Obiectele din aluminiu și teflon sunt foarte bune mai ales pentru prăjit și copt. Necesită foarte puțină grăsime pentru preparare și nu permit produsului să adere la suprafața vasului. Stratul foarte subțire de teflon este sensibil și se deteriorează la temperaturi foarte mari, mai ales dacă încălzirea se face uscat, fără adaos de grăsime sau apă. Teflonul se zgârie foarte ușor și de aceea este bine să nu folosiți obiecte metalice ascuțite, cum ar fi furculița și cuțitul sau materiale de curățare abrazive, cum ar fi buretele de sârmă și praful de curățat. Pentru manevrarea produselor preparate în vase teflon, folosiți numai obiecte din plastic sau lemn. Obiectele din oțel emailat: sunt relativ ieftine, însă prepararea în astfel de vase necesită un consum ridicat de energie. Vasele moderne din oțel emailat sunt de calitate și nu dăunează sănătății, decât în cazul când prezintă ciobituri sau zgârieturi în suprafața de email din interiorul vasului. Este indicat să renunțați la folosirea lor de îndată ce apar aceste ciobituri, întrucât alimentele se vor lipi și se vor arde ușor. Și, ce este mai grav, în timpul preparărilor termice se pot face transferuri de metale și elemente nocive, din materialul neprotejat, în produs. Gătitul în vase emailate necesită utilizarea unor cantități destul de mari de grăsime, acest lucru nefiind tocmai indicat. Vasele din oțel inox sunt ușor de curățat, păstrându-și vreme îndelungată aspectul strălucitor. Oalele bune din inox au fundul de tip sandwich, confecționat din mai multe straturi de aliaje diferite, bune conductoare de energie. Sunt excelente pentru prepararea în aburi, fiert sau prăjit și necesită puțină grăsime, ajutându-vă astfel să gătiți economic și sănătos. Vasele din inox sunt cele mai frecvent întâlnite în bucătăriile profesionale din întreaga lume. în cazuri extrem de rare s-au înregistrat ușoare probleme la persoanele alergice la nichel, metal ce intră în componența aliajului de oțel inox. Cuprul: este un excelent termoconductor, vasele din cupru garantând o preparare rapidă și un consum redus de energie. În plus, radierea rapidă și uniformă a energiei în produs a făcut ca vasele din acest material să devină favoritele bucătarilor profesioniști din toate timpurile, regăsindu-se chiar și în bucătăriile caselor regale. Deoarece cuprul oxidează destul de ușor, vasele de bucătărie moderne au la interior un strat subțire de inox. Important: capacul trebuie să se potrivească perfect cu vasul pereche, pentru a putea să preparați în aburi, cu mai puțină apă și într-un timp mai scurt, salvând costuri și vitamine esențiale. Dacă aveți plită de gătit, pentru a valorifica la maximum energia, folosiți numai vase cu fundul perfect drept și cu diametrul apropiat de cel al plitei utilizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 21 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.31 secunde