Rețeta zilei

Ghiveci pentru iarnă

412
Ingrediente: 6 kg vinete, 4 kg roșii, 3 kg ceapă, 1 kg măsline negre, 5 kg gogoșari, 1/2 kg usturoi, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 50 g sare, 50 g zahăr, foi dafin, frunze de țelină.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, gogoșarii, ceapa, usturoiul, după care vinetele se taie în cubulețe de 2 - 3 cm, iar gogoșarii, usturoiul și ceapa se taie fideluță și se călesc în ulei (fiecare ingredient separat). Roșiile se dau prin mașina de separat semințe, iar sucul de roșii se amestecă cu oțetul, sarea și zahărul. După ce avem toate ingredientele pregătite, se vor pune în fiecare borcan câte 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de țelină și o frunză de dafin. Apoi se așează în straturi celelalte ingrediente călite până se va umple borcanul. Se va completa cu restul de suc fiecare borcan. Se închid borcanele și se dau la cuptor (la foc mic) timp de 50 minute. Se vor consuma ca aperitiv.

Ingrediente: 6 kg vinete, 4 kg roșii, 3 kg ceapă, 1 kg măsline negre, 5 kg gogoșari, 1/2 kg usturoi, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 50 g sare, 50 g zahăr, foi dafin, frunze de țelină.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, gogoșarii, ceapa, usturoiul, după care vinetele se taie în cubulețe de 2 - 3 cm, iar gogoșarii, usturoiul și ceapa se taie fideluță și se călesc în ulei (fiecare ingredient separat). Roșiile se dau prin mașina de separat semințe, iar sucul de roșii se amestecă cu oțetul, sarea și zahărul. După ce avem toate ingredientele pregătite, se vor pune în fiecare borcan câte 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de țelină și o frunză de dafin. Apoi se așează în straturi celelalte ingrediente călite până se va umple borcanul. Se va completa cu restul de suc fiecare borcan. Se închid borcanele și se dau la cuptor (la foc mic) timp de 50 minute. Se vor consuma ca aperitiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.571 secunde