Medicul de gardă

Gingiile sângerează uneori. De ce?

209
Gingiile sângerează uneori. De ce? - 8iuliemediculgingii-1373295415.jpg

Articole de la același autor

"De ceva timp îmi sângerează gingiile când mă spăl pe dinți, dar multă lume pățește așa ceva, iar la dentist, numai pentru asta, n-am fost încă. Nu mă dor gingiile… folosesc ață dentară. Poate o fi din cauza periuțelor mai tari, nu le suport pe cele moi. Am mai făcut spălături cu ceai de mușețel, ce m-am priceput și eu. Vă mulțu-mesc anticipat pentru răspuns, Veronica". 

După cum ne-a explicat dr. Loredana Stănică, medic stomatolog, sângerarea nu apare fără un motiv anume. De exemplu, ar putea fi un semnal că gingiile sunt într-un fel afectate. Însă, pentru a depista adevărata cauză a sângerării gingiilor este nevoie de prezentarea la un consult stomatologic. 

Tratarea acasă, dăunătoare 

Referitor la tratarea sângerării gingivale acasă, cu diferite produse, medicul precizează că această ipractică agravează și mai mult leziunile inițiale și, în plus, complică și tratamentul ulterior. 

Gingivita. Însă cauza cea mai des întâlnită a sângerării gingiilor este instalarea gingivitei, care se manifestă prin sângerea gingivală spontană la periaj, inflamarea gingiilor, durere și respirație mai grea. Cât privește cauza apariției gingivitei, aceasta este prezența plăcii bacteriene pe suprafața dinților. De aceea, periajul agresiv ori folosirea incorectă a aței dentare pot irita gingia. O primă măsură constă în asigurarea unui periaj corect după fiecare masă, folosirea corectă a aței dentare și a apei de gură, apoi prezentarea la stomatolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.253 secunde