Concurs Gogonele cu usturoi

632
Gogonele cu usturoi - dfba4ad20dced8d2fc532b4f7b8d9527.jpg
Ingrediente: 5 kg gogonele, 250 g ceapă, 250 g morcovi, 2 rădăcini țelină, crenguțe de vișin, 2-3 căpățâni de usturoi, frunze de hrean, piper boabe, muștar boabe, sare grunjoasă neiodată, 5 litri de apă.
Mod de preparare: Se spală bine legumele. Morcovii se taie în rondele, ceapa în jumătăți, rădăcinile de hrean pe lungime. Pe fundul borcanului se pune o rădăcină de hrean, apoi legumele cu frunzele de țelină printre ele. Se fierb cinci litri de apă, iar pentru fiecare litru se pun câte o lingură de sare, jumătate de linguriță de boabe piper și muștar. Se dau în câteva clocote până se dizolvă sarea, apoi se ia saramura de pe foc și se lasă la răcit. Se toarnă saramura peste legumele din borcan, care se acoperă provizoriu până a doua zi. A doua zi se zdrobește usturoiul și se adaugă în borcane împreună cu frunzele de hrean. Se pun în cruce crenguțele de vișin, pentru a ține gogonelele în lichid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Octombrie 2010
Stire din Cetățenești : Ciupercuțe haioase
Pagina a fost generata in 3.7634 secunde