Iarna, mai predispuși la atac vascular cerebral?

107
Iarna, mai predispuși la atac vascular cerebral? - mediciarnaatac30-1391103329.jpg

Articole de la același autor

Într-adevăr, doamnă Mioara Trifu, în perioada iernii și cu atât mai mult în zilele geroase, precum cele pe care le traversăm, problemele cardiace se pot accentua. Mai exact, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, iarna contribuie la agravarea problemelor legate de tensiunea arterială mărită, ducând la complicații precum infarcul miocardic și atacul vascular.
Atenție la schimbările bruște de temperatură. Una dintre explicații ar fi aceea că, din cauza modificărilor radicale de temperatură, a trecerii rapide de la cald la frig, se pot declanșa puseuri hipertensive. Or, acestea duc la contracția vaselor de sânge, care se umflă din cauza slăbirii pereților, creându-se astfel condițiile declanșării unui atac vascular cerebral.
Pentru a nu avea parte de asemenea probleme de sănătate, cei care se știu cu probleme cardiace ar trebui să meargă la un consult, măcar la medicul de familie, dacă nu reușesc să ajungă la un specialist, pentru a se informa și asupra conduitei pe care ar trebui s-o aibă în perioadele geroase din iarnă. 
Cum apare AVC-ul. Un accident vascular cerebral - AVC apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. În scurt timp, de ordinul minutelor, celulele nervoase din zona respectivă sunt afectate și pot muri în răstimp de câteva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlată de zona afectată a creierului nu mai poate funcționa adecvat. Cu cât tratamentul începe mai repede după declanșarea simpto-melor, cu atât există posibilitatea să fie afectate permanent cât mai puține celule nervoase. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri din cămara ta
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Când  poți primi  o arendă  mai mică
Joi, 30 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Joi, 30 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 30 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.8909 secunde