"Iarna unui cactus", un vernisaj inedit

379
În urmă cu două zile, asociația culturală Wild Art Constanța a desfășurat, în incinta restaurantului Tossa din Constanța, un eveniment inedit.

Este vorba de vernisajul expoziției de pictură realizată de artistul Constantin Papadopol, care și-a denumit simbolic expoziția "Iarna unui cactus".

Nonconformistul pictor, Constantin Papadopol, spunea despre creațiile sale: "Vai de pictorul care trebuie să-și explice pictura", într-o notă amuzantă, bineînțeles.

Organizatorul evenimentului, Marian Cojoc, prorectorul Universității Ovidius, a fost totodată și moderator, încercând, în fața invitaților, într-o permanentă dualitate, volum și culoare, să stabilească un armistițiu între adorația față de spirit și adorația față de materie, preocupat fiind în special de deviza pictorului Papadopol "Materie colorată nu lumină colorată".

"Încercările de până acum, s-au dorit a fi un demers coerent al zonei metalului, spre cel al sacrului și al imaginației, prin semn plastic. Mai nou, incursiunile mele plastice merg spre ideea de a Oglindă, ca o Materie ce reflectă ideea, și redescopăr în acest obiect ciudat, un câmp al ludicului, al magicului și misterului, dar și o sursă de inspirație pentru modul de funcționare a gândului", a declarat Constantin Papapdopol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Vernisaj  la Muzeul Marinei Române
Pagina a fost generata in 0.4769 secunde