Înghețată de casă cu cireșe

474
Înghețată de casă cu cireșe - 0becfc88db68ee210a1d5dc5989632e1.jpg
Ingrediente: 3 gălbenușuri, 100 g zahăr, 500 ml lapte, 250 ml frișcă, o lingură esență de vanilie, cireșe.
Mod de preparare. Mai întâi pregătim înghețata de vanilie: gălbenușurile le frecăm cu zahărul și esența de vanilie, până devin ca o cremă. Laptele se pune la fiert și când dă în clocot se toarnă ușor peste gălbenușuri, mixând mereu. Se pune vasul pe foc și se fierbe până începe să se îngroașe. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu frișca bătută. Se dă la congelator pentru aproximativ o oră. Se scoate vasul și se mixează înghețata, se sparg acele de gheață care se formează, apoi se adaugă cireșele tăiate mărunt. Se dă din nou la congelator până la congelarea completă.
Cantitatea de cireșe diferă în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru că se oxidează repede, ar fi indicat să fie tăiate cubulețe cât mai aproape de momentul în care vor fi puse în înghețată. Astfel își vor păstra culoarea frumoasă și gustul savuros.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Aperitiv surpriză
Pagina a fost generata in 1.6425 secunde