Rețeta zilei
Înghețată de ciocolată pe băț
Pentru înghețată: 500 ml cremă de vanilie, 200 g ciocolată neagră, topită, o banană zdrobită. Pentru glazură: 10 g bomboane pocnitoare, 300 g ciocolată neagră, topită, 1-2 tăvițe pentru cuburi de gheață, 20-24 bețe de înghețată.
Preparare: 1. Pentru înghe-țată: încălziți ușor crema și adăugați ciocolata topită și banana. Amestecați. Cu o lingură, puneți amestecul în tăvițele pentru cuburi de gheață. Când compoziția s-a răcit, dați tăvițele la congelator și lăsați până când aproape s-a întărit. Scoateți tăvițele și înfigeți în fiecare înghețată câte un băț. Dați din nou la congelator și lăsați până îngheață complet. 2. Exact înainte de a servi, amestecați bomboanele pocnitoare în ciocolata topită pentru glazură. 3. Scoateți înghețata din congelator. Dați fiecare înghețată prin ciocolata topită amestecată cu bomboane pocnitoare, lăsați foarte puțin să se scurgă pe hârtie de copt și serviți imediat.
Preparare: 1. Pentru înghe-țată: încălziți ușor crema și adăugați ciocolata topită și banana. Amestecați. Cu o lingură, puneți amestecul în tăvițele pentru cuburi de gheață. Când compoziția s-a răcit, dați tăvițele la congelator și lăsați până când aproape s-a întărit. Scoateți tăvițele și înfigeți în fiecare înghețată câte un băț. Dați din nou la congelator și lăsați până îngheață complet. 2. Exact înainte de a servi, amestecați bomboanele pocnitoare în ciocolata topită pentru glazură. 3. Scoateți înghețata din congelator. Dați fiecare înghețată prin ciocolata topită amestecată cu bomboane pocnitoare, lăsați foarte puțin să se scurgă pe hârtie de copt și serviți imediat.
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 12 Iulie 2011
Marţi, 12 Iulie 2011
Luni, 11 Iulie 2011
Luni, 11 Iulie 2011