Rețeta zilei
Înghețată de fragi
Ingrediente: 500 g fragi, 300 g zahăr, zeama de la o lămâie, 3 linguri frișcă bătută (facultativ).
Preparare: Se spală fragii și se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obțină un piure. Se face separat un sirop de zahăr cu apă, care se fierbe două minute pe foc iute. Se amestecă cu fragii, fără să se mai țină pe foc și după ce s-a răcorit se adaugă, în funcție de preferință, zeama de la o lămâie și frișca bătută. Acestea se combină foarte bine cu aroma fragilor, dând înghețatei un gust plăcut. Se toarnă compoziția într-un vas și se pune la congelator.
Preparare: Se spală fragii și se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obțină un piure. Se face separat un sirop de zahăr cu apă, care se fierbe două minute pe foc iute. Se amestecă cu fragii, fără să se mai țină pe foc și după ce s-a răcorit se adaugă, în funcție de preferință, zeama de la o lămâie și frișca bătută. Acestea se combină foarte bine cu aroma fragilor, dând înghețatei un gust plăcut. Se toarnă compoziția într-un vas și se pune la congelator.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 23 Iunie 2009
Marţi, 23 Iunie 2009
Luni, 22 Iunie 2009
Luni, 22 Iunie 2009
Luni, 22 Iunie 2009
Sâmbătă, 20 Iunie 2009