Înmatricularea mașinii prin reprezentant

115
Înmatricularea mașinii prin reprezentant - inmatricmasina-1402316815.jpg

Articole de la același autor

Domnule Victor Pascu, chiar dacă nu sunteți în țară, puteți să vă înmatriculați noua mașină și prin împuternicirea altei persoane. Totul, din cauză că reglementările în vigoare permit ca atât personele fizice, dar și cele juridice, să înmatriculeze un autovehicul prin mandatar sau împuternicit prin procura notarială specială. Procură care le va da dreptul să-i reprezinte pe proprietari în fața autorităților competente pentru depunerea actelor necesare emiterii certificatului de înmatriculare, dar și pentru ridicarea acestuia, a cărții de identitate a vehicului, a plăcuțelor de înmatriculare, inclusiv cele cu număr provizoriu și să semneze de primirea acestora etc.

Actele de care este nevoie pentru eliberarea unei porocuri de înmatriculare auto sunt următoarele: actul de identitate al proprietarului mașinii; cartea de identitate a vehiculului; copie de pe cartea de identitate a persoanei sau persoa-nelor împuternicite (mandatari). Atenție, însă, proprietarul mașinii trebuie să se identifice și să semneze procura în fața notarului! De precizat că proprietarul poate mandata prin împuternicire una sau mai multe persoane, iar prezența mandatarului la notariat nu este necesară.

Important! Proprietarul unui automobil este obligat să îl înmatriculeze sau să îl înregistreze, după caz, înainte de a-l pune în circulație. Înmatricularea se efectuează la serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, în a căror rază de competență proprietarul își are domiciliul sau reședința ori sediul - în cazul persoanei fizice cu domiciliul în străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Dă-i cu alarma  până la ziuă!
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Pieton băut, lovit de mașină
Pagina a fost generata in 0.3136 secunde