Rețetă pentru masa de Crăciun
Jambon de porc fiert în vin
2126
Ingrediente: pulpa din spate, boabe de piper și ienibahar, 1 - 2 foi de dafin, o căpățână de usturoi, 3 l de vin alb.
Mod de preparare: se curăță pulpa de os, se rade cu cuțitul pentru ca șoriciul să fie alb și curat și se spală cu apă rece. Se sărează și se piperează ușor, se pune la fiert în apă caldă în care s-au pus mirodeniile. Se fierbe la foc mic, până când apa care a acoperit la început jambonul a scăzut cu două degete sub nivelul inițial. Atunci se adaugă vinul și se lasă să fiarbă două ore. Se răcește în vasul în care a fiert. Se scoate, se strânge bine, dându-i forma inițială, se leagă cu sfoară subțire și se lasă în curent de aer pentru a se usca.
Mod de preparare: se curăță pulpa de os, se rade cu cuțitul pentru ca șoriciul să fie alb și curat și se spală cu apă rece. Se sărează și se piperează ușor, se pune la fiert în apă caldă în care s-au pus mirodeniile. Se fierbe la foc mic, până când apa care a acoperit la început jambonul a scăzut cu două degete sub nivelul inițial. Atunci se adaugă vinul și se lasă să fiarbă două ore. Se răcește în vasul în care a fiert. Se scoate, se strânge bine, dându-i forma inițială, se leagă cu sfoară subțire și se lasă în curent de aer pentru a se usca.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!