După șapte ani de procese:

"Justiția constănțeană i-a făcut dreptate nepoatei mele!"

611
Un cititor îl acuză pe fostul ginere (cetățean italian, "conte, profesor și distins om de afaceri"), că din anul 2002 a jucat… alba-neagra cu oamenii legii, numai pentru ca pensia de întreținere datorată fiicei sale, în vârstă de șapte ani și jumătate, să rămână la valoarea de 16 euro, cât a fost stabilită de o instanță din județul Timiș în urmă cu șapte ani.

E. Emil (77 de ani), în calitate de bunic, căruia un înalt magistrat italian de la Tribunalul din Bergamo, printr-o ordonanță de urgență, i-a încredințat nepoata cu rugămintea să-i asigure protecție în România, din cauză că tatăl acesteia a abandonat-o, atât pe fetiță, cât și pe mama sa imediat după ce a venit pe lume, face publică povestea familiei sale: "E greu de crezut că un tată poate să folosească atâtea tertipuri numai și numai pentru a nu-i asigura un venit decent propriului copil, pe care l-a abandonat cu sânge rece. Sigur, și fiica mea a greșit atunci când s-a căsătorit cu un cetățean italian despre care nu știa mare lucru, dar asupra acestui subiect ar fi bine ca un părinte să se abțină de la comentarii. Realitatea este că din acest mariaj foarte scurt a rezultat o fetiță absolut minunată, deosebit de inteligentă, care din cauza problemelor majore pe care le-a avut la naștere - și tot din cauza acestui om iresponsabil, suferă de hiperkinetism. Probabil se cunoaște că legile italiene interzic nașterile prin cezariană, iar dacă sunt probleme, sarcinile care presupun operație sunt monitori-zate cu mult timp înainte de naștere. Ori blocarea fetiței în timpul travaliului impunea o declarație de acceptare a riscului din partea tatălui care, deși contactat la telefon de mamă și de medicii clinicii a refuzat să vină să semneze actul de naștere cu risc major. Un lucru este cert: prin acest refuz el a urmărit să scape de cele două ființe, mamă și fiică! Dacă ar fi venit imediat la solicitarea medicilor, nici fiica mea n-ar fi dat semne majore de moarte clinică, nici fetița nu s-ar fi născut cu probleme hiperkinetice".
Fiind o situație de risc major, medicii italieni au recurs, în cele din urmă, la operația de cezariană, iar fetița s-a născut, din păcate, cu leziuni pe creier în zona care controlează mobilitatea, ceea ce a favorizat hiperkinetismul și "agerimea de titirez veșnic în mișcare; dar noi suntem fericiți că restul creierului a rămas neafectat de lipsa de oxigenare, iar fetița are o memorie foarte bună și o inteligență aproape de limita maximă" - ne-a mai spus bunicul micuței.

Au curs tertipurile avocățești…
Ca și când nu ar fi fost suficient că și-a… exilat propriul copil, tatăl micuței, vreme de șapte ani, cu ajutorul a nenumărate tertipuri avocățești, s-a opus cu îndârjire plății unei pensii de întreținere corespunzătoare veniturilor sale, reușind să inducă în eroare instanțele din județul Timiș, unde s-a judecat inițial această cauză.
Având în vedere vârsta înaintată a bunicilor și lipsa oricărui venit al mamei fetiței, care, din cauza kiperkinetismului acesteia trebuie să stea tot timpul în preajma micuței, singura cale de a-i asigura copilului o șansă la o creștere și educație corespunzătoare rămâne pensia de întreținere din partea tatălui. Acesta a fost principalul motiv care nu a intimidat familia fetiței și a impulsionat-o să-și ceară dreptatea în continuare.

Judecătoria Constanța a reparat o sentință nedreaptă
Cititorul nostru ne-a spus că, între timp, familia sa și-a schimbat domiciliul din Timișoara în Constanța și a reluat procesul de stabilire a unei pensii de întreținere corecte pentru nepoata sa. Ne-a mărturisit că a făcut-o cu destul scepticism, și asta din cauza precedentului creat de acea instanță timișană. Asta și explică bucuria imensă pe care a trăit-o în momentul în care sentința dată de Judecătoria Constanța la începutul acestei luni, prin care, în loc de 16 euro pe lună pensie de întreținere, nepoatei sale i s-a stabilit o pensie de 290 euro, l-a determinat să mulțumească și prin intermediul ziarului nostru instanței constănțene pentru că a reparat "o sentință rușinoasă", dată acum șapte ani: "Rog din suflet ca prin ziarul dumneavoastră, pe care îl citesc cu mare interes, să-mi acordați posibilitatea să mulțumesc din suflet Judecătoriei Constanța, care prin sentința pronunțată i-a dat o lecție acestui italian care chiar a crezut că România este pentru el un fel de… sat fără câini. Este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-au primit vreodată, atât nepoata mea, cât și întreaga mea familie. Și nu e vorba doar de bani, ci și de valoarea morală a acestei sentințe, care mă încurajează să cred că cei mai mulți dintre oamenii legii își fac datoria cum scrie la lege și după propria conștiință!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2782 secunde