Leacuri pentru problemele dinților

163
Leacuri pentru problemele dinților - dinti-1372974169.jpg
Cât de groaznice sunt durerile din dinți o știu toți cei care au trecut prin astfel de experiențe neplăcute. Cu toate că e de preferat să rezolvați problemele cu ajutorul medicului stomatolog, dacă o programare nu este posibilă în acel moment, încercați câteva remedii naturiste, cunoscute din moși-strămoși: 

Calmați durerea cu apă de gură. Clătiți-vă gura cu tinctură de smirnă. Efectele astringente ale acesteia pot ameliora inflamația, smirna având și acțiune antibacteriană,. Fierbeți o linguriță de pudră de smirnă în 200 ml de apă timp de 30 de minute. Strecurați și lăsați să se răcească. Clătiți gura cu un amestec preparat dintr-o linguriță de soluție într-o jumătate de cană de apă de cinci până la șase ori pe zi și veți simți efectele anestezice.

Uleiul de cuișoare. Puneți puțin ulei de cuișoare direct pe dintele cu problemă, pentru că are proprietăți antibacteriene deosebite, dar și efect calmant. Datorită acestor calități este folosit ca remediu pentru durerile de dinți încă din secolulul al XIX-lea, atunci când pasta de dinți era rar folosită, iar dentiștii aveau parcă instrumente de tortură. Pentru a ușura suferința pacienților, fiecare doctor avea mereu la îndemână ulei de cuișoare. În zilele noastre se cunoaște faptul că extractul din mugurii de cuișoare conține eugenol, care acționează ca anestezic local. Uleiul s-ar putea să înțepe la început, dar apoi durerea dispare în totalitate.

Cuișoare întregi. Puneți câteva în gură, lăsați-le să se imbibe până când se înmoaie, strângeți puțin între molarii nedureroși pentru a elibera uleiurile din ele, apoi țineți-le pe dintele dureros maximum jumătate de oră. Dacă nu aveți cuișoare, faceți o pasă cu pudră de ghimbir și ardei cayenne. Puneți ingredientele pudră într-o cană, apoi adăugați câteva picături de apă pentru a face o pastă. Îmbibați o bucată de vată în pasta respectivă și puneți-o pe dintele dureros. Acest amestec poate irita gingiile, așa că trebuie să fiți atent să țineți vata doar pe dinte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Cum debutează ulcerul
Joi, 04 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Pagina a fost generata in 2.653 secunde