Leacuri pentru un somn de vară liniștit

283
Leacuri pentru un somn de vară liniștit - siteleacurisomn-1401111214.jpg
Nu te repezi la somnifere! Ai mulți aliați în natură care te scapă de insomniile de vară! Iată câțiva dintre aceștia, recomandați de Clic sănătate:

Valeriana.  Încearcă tinctura de valeriană, pe care o prepari din 20 g de rădăcini de plantă, lăsate la macerat timp de 8 zile, în 100 ml de alcool de 70 de grade. După macerare, iei câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi. Tot din valeriană mai poți încerca și pulberea de rădăcină uscată. O poți procura sub formă de capsule din magazinele cu produse naturiste. Indicat este să iei o capsulă de trei ori pe zi.

Hameiul. Recunoscut pentru proprietățile sale sedative, hameiul este de ajutor când vine vorba de tratarea  insomniei. Prepară o infuzie de hamei, adăugând o lingură de conuri la o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat timp de 10 minute, după care strecoară și bea o cană cu o jumătate de oră înainte de culcare. Și infuzia obținută din combinarea hameiului cu florile de tei te poate ajuta, datorită efectului calmant al acestui remediu.Adaugă o linguriță și jumătate de amestec de flori de tei și conuri de hamei la o cană cu apă fierbinte. Lasă cana acoperită, după care poți bea 1-2 căni pe zi.

Roinița. Pe lângă insomniile cauzate de căldură, mai pot apărea și cele de origine nervoasă. În acest caz, te poate ajuta decoctul de roiniță. Adaugă o lingură de plantă la o cană cu apă, după care fierbi amestecul timp de 5 minute. Bea câte 2-3 căni pe zi.

Tinctura de păducel. Pentru a avea parte de un somn reconfortant și odihnitor poți încerca tinctura de păducel. O prepari din 20 g de flori și frunze de păducel, pe care le adaugi în 100 ml de alcool de 60-70 de grade. Lași amestecul la macerat timp de 10 zile, după care pui câte 10-15 picături în puțină apă și bei de trei ori pe zi. Pentru combaterea insomniilor, mai poți încerca și un ceai din plante care are efect sedativ. Amestecă 40 g de rădăcini de valeriană, 30 g de flori de levănțică, 15 g de flori de mușețel și 15 g de frunze de mentă. Adaugă o linguriță din acest amestec la o cană cu apă fierbinte, iar după răcire bea cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.526 secunde