Leacuri simple pentru problemele gâtului

209
1
Leacuri simple pentru problemele gâtului - 15iansiteleacurigat-1389799217.jpg
Vă doare gâtul, ați răgușit, vă sâcâie laringita. Specialiștii Click sănătate recomandă câteva remedii naturiste care ne ajută să ameliorăm problemele gâtului.  Iată câteva dintre acestea: 


Șodoul, un leac eficient și hrănitor. De câte ori consumăm hrană rece, dar și în timpul virozelor, când laringita recidivează, este bine să apelăm la ajutorul unui leac de familie, plăcut la gust, eficient și foarte hrănitor: șodoul de ou. Preparatul dă rezultate în timp record și, de aceea, trebuie folosit cu încredere. Rețetă de preparare: avem nevoie de 3 gălbenușuri de ouă foarte proaspete, 6 linguri de miere și o cană de lapte fierbinte. Frecăm cele trei gălbenușuri de ouă cu miere, iar când amestecul s-a transformat într-o spumă, adăugăm laptele fierbinte și amestecăm foarte bine, până când compoziția se omogenizează. Leacul se bea imediat, cu înghițituri mici. După patru-cinci ore , vocea începe să-și revină la normal.
Siropul de brad reface vocea rapid. Pentru persoanele care au probleme deseori la nivelul laringelui, băuturile reci sau mâncarea de la frigider neîncălzită sunt dușmani necruțători. De câte ori repetăm greșeala, la scurt timp se instalează răgușeala și durerile de gât însoțite, deseori, de febră. Pentru astfel de recidive, siropul de brad este remediul potrivit. Acesta se poate prepara în casă din muguri și conuri de brad.
Cum se prepară, cum se administrează. Pentru a-i păstra valorile terapeutice, putem prepara un sirop de brad fără să-l fierbem: Într-o oală de lut așezăm straturi succesive de conuri de brad, de miere și de muguri de brad, până când se umple oala. Stratul de la suprafață trebuie să fie din conuri de brad. Acoperim vasul cu un capac sau cu un tifon, peste care așezăm o cârpă groasă. Depăzităm într-un loc răcoros, la întuneric. Dacă avem posibilitatea, îngropăm vasul în pământ afânat. După 14 zile, strecurăm siropul și consumăm câte patru-cinci linguri pe zi.
Infuzia cu flori de tei și propolis. La primul semn că laringita ne creează din nou probleme, preparăm o infuzie dintr-o cană cu apă și două linguri de flori de tei sau de potbal. După 20 de minute de infuzare, în ceai adăugăm 2o de picături de tinctură de propolis și două linguri de miere polifloră sau de tei. Acest balsam îl bem cald, cu înghițituri mici. Repetăm tratamentul de patru ori pe zi timp de o săptămână, iar rezultatul va fi cel așteptat: scăpăm de răgușeală.




Comentează știrea

anonim
16 ianuarie 2014
mierea in lapte fierbinte

Dupa cum stiam nu prea se combina mierea in lapte fierbinte, ca astfel isi pierde toate propietatile si devine toxica.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Când devin papagalii agresivi
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru invitați
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu e bine să faci Anul Nou
Pagina a fost generata in 2.5809 secunde