Rețeta zilei

Concurs Magiun de struguri

2819

Articole de la același autor

Ingrediente: o farfurie adâncă plină cu struguri din soiurile "căpșunică" sau "ananas", 1 kg zahăr, 1/2 lămâie, un pahar cu apă.
Mod de preparare: Se aleg boabele bune și se spală. Zahărul cu apa se pun pe foc iute până se leagă foarte bine. Se adaugă boabele de struguri și se fierb la foc potrivit aproximativ jumătate de oră. Se trece totul printr-o sită (pentru a separa cojile și sâmburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumând mereu, iar când este aproape gata se încearcă dacă este legat suficient picurând câțiva stropi pe o farfurioară, care se lasă să se răcească. Când stropii nu mai curg, magiunul este suficient de legat. Se obține astfel o compoziție foarte fină, de culoare rubinie, extrem de parfumată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Stire din Cetățenești : Sfaturi de toamnă (2)
Pagina a fost generata in 1.7556 secunde