Rețeta zilei
Concurs Magiun de struguri
2819
Articole de la același autor
Vecinul de lângă casă niciodată nu te lasă… în pace!
07 August 2010
"Bărbatul meu e mai crizat decât toți puștanii la un loc!"
09 August 2010
"Mă-ta să fie bonă la cine-o vrea, nu la copilul meu!"
29 Iulie 2010
Ingrediente: o farfurie adâncă plină cu struguri din soiurile "căpșunică" sau "ananas", 1 kg zahăr, 1/2 lămâie, un pahar cu apă.
Mod de preparare: Se aleg boabele bune și se spală. Zahărul cu apa se pun pe foc iute până se leagă foarte bine. Se adaugă boabele de struguri și se fierb la foc potrivit aproximativ jumătate de oră. Se trece totul printr-o sită (pentru a separa cojile și sâmburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumând mereu, iar când este aproape gata se încearcă dacă este legat suficient picurând câțiva stropi pe o farfurioară, care se lasă să se răcească. Când stropii nu mai curg, magiunul este suficient de legat. Se obține astfel o compoziție foarte fină, de culoare rubinie, extrem de parfumată.
Mod de preparare: Se aleg boabele bune și se spală. Zahărul cu apa se pun pe foc iute până se leagă foarte bine. Se adaugă boabele de struguri și se fierb la foc potrivit aproximativ jumătate de oră. Se trece totul printr-o sită (pentru a separa cojile și sâmburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumând mereu, iar când este aproape gata se încearcă dacă este legat suficient picurând câțiva stropi pe o farfurioară, care se lasă să se răcească. Când stropii nu mai curg, magiunul este suficient de legat. Se obține astfel o compoziție foarte fină, de culoare rubinie, extrem de parfumată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 21 Septembrie 2010
Luni, 20 Septembrie 2010
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Vineri, 17 Septembrie 2010