Rețetă de post
Mâncare boierească
431
Ingrediente: 1,5 kg ardei kapia (poate fi și ardei gras), sare, usturoi, 1 kg roșii bine coapte, o ceapă, ulei.
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei - patru căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură la friptură de pui.
Ingrediente: 1,5 kg ardei kapia (poate fi și ardei gras), sare, usturoi, 1 kg roșii bine coapte, o ceapă, ulei.
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei - patru căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură la friptură de pui.
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei - patru căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură la friptură de pui.
Ingrediente: 1,5 kg ardei kapia (poate fi și ardei gras), sare, usturoi, 1 kg roșii bine coapte, o ceapă, ulei.
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei - patru căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură la friptură de pui.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!